Το Twitter κλείνει τον λογαριασμό οργάνωσης υπερμάχου του Τραμπ

Το Twitter κλείνει τον λογαριασμό οργάνωσης υπερμάχου του Τραμπ

Το Twitter ανέστειλε μόνιμα την Πέμπτη τον λογαριασμό της υπερσυντηρητικής οργάνωσης Project Veritas, γνωστής για την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ και την προκλητική της στάση στα μέσα ενημέρωσης, λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο λογαριασμός της Project Veritas ανεστάλη οριστικά λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων προσωπικών δεδομένων του Twitter», δήλωσε η εταιρία σε ανακοίνωση που έστειλε σε αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η οργάνωση, που ειδικεύεται στις κρυμμένες κάμερες με σκοπό να παγιδεύει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, είχε δημοσιεύσει την προηγουμένη ένα βίντεο στο οποίο ένα από τα μέλη της εμφανιζόταν μέσα στο σπίτι ενός εκ των αντιπροέδρων του Facebook, του Γκάι Ρόζεν, υπεύθυνου πιστότητας της πλατφόρμας, για να τον αντιμετωπίσει.

Η Project Veritas, η οποία είχε μεταδώσει επίσης τις κατηγορίες για μαζική εκλογική απάτη μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, είχε περισσότερους από 700.000 ακόλουθους στο Twitter πριν από την αναστολή του λογαριασμού της.

Ο λογαριασμός του ιδρυτή αυτής της οργάνωσης, του Τζέιμς Ο' Κιφ, έκλεισε επίσης για μερικές ώρες για τους ίδιους λόγους, προτού επαναλειτουργήσει.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, το Twitter, όπως και άλλοι κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενέτεινε τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και του εμπρηστικού περιεχομένου. Ορισμένα μέλη της υπερσυντηρητικής δεξιάς κατηγορούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία.