Το συνδικάτο της VW απαντά στους γερμανούς Φιλελεύθερους

Το συνδικάτο της VW απαντά στους γερμανούς Φιλελεύθερους

«Η Volkswagen δέχεται κριτική, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη, όμως απαιτείται να είμαστε λογικοί, επειδή το θέμα αφορά το μέλλον χιλιάδων θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν και οι πολιτικοί οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Αυτό αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ανακοίνωση του προέδρου του ισχυρού συνδικάτου εργαζομένων της Volkswagen, Bernd Osterloh, που εκδόθηκε με αφορμή το αίτημα του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) προς το κράτος της Κάτω Σαξονίας να αποχωρήσει από την εταιρεία, πουλώντας το μερίδιό της αξίας 9 δισ. ευρώ. «Το κράτος πρέπει να ιδιωτικοποιήσει την VW», ο επικεφαλής του κόμματος, Christian Lindner, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, στην οποία ζήτησε να τερματιστεί η κρατική συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου σημείωσε ότι 120.000 εργαζόμενοι του ομίλου καλούνται να υπογράψουν μια διαμαρτυρία με την οποία ζητούν από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από την VW και το αποκαλούμενο dieselgate στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, η υπόθεση έχει κοστίσει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ποσό που γτάνει στα 25 δισ. ευρώ.

Φωτογραφία: SOOC

Διαβάστε ακόμα: - Την απόσυρση του κράτους από τις μεγάλες επιχειρήσεις ζητούν οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας