Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις υποστηρικτών του Κουφοντίνα

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις υποστηρικτών του Κουφοντίνα

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία, αναμένοντας κλιμάκωση των επιθέσεων από υποστηρικτές του Κουφοντίνα μετά και τις τελευταία επεισόδια, με τις καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής και σε κινούμενο περιπολικό στου Ζωγράφου. Συνολικά από την ημέρα που βγήκε σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, εκτιμάται πως έχουν γίνει πάνω από 400 επιθέσεις υπέρ του μέλους της 17Ν.

Ήδη, μετά από έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεκτιμώντας ότι θα υπάρξει αναβάθμιση των χτυπημάτων, αποφασίστηκε η λήψη επιπλέον μέτρων αστυνόμευσης, με τους αστυνομικούς να έχουν κληθεί να είναι σε εγρήγορση.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αυξημένα μέτρα αφορούν δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντίνας και θα φυλάσσεται από 110 αστυνομικούς, αστυνομικά τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), ενώ το ίδιο ισχύει για εμπορικούς δρόμους, πολυκαταστήματα και οικίες αξιωματούχων, δικαστικών, αστυνομικών.

Επίσης, συνεχόμενες πτήσεις drones στο κέντρο της Αθήνας, για να υπάρχει εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενίσχυση στατικών δυνάμεων -Σκοπιές σε πιθανούς στόχους, αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ.- Αμεση Δράση – ΟΠΚΕ), καθώς και έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται.

Καταδρομικές επιθέσεις, όπως στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής, στο περιπολικό του Ζωγράφου, το χακάρισμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ και άλλες κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής ανά την Ελλάδα από τους υποστηρικτές του Δ.Κουφοντίνα εκτιμάται ότι συνιστούν κινήσεις «απελπισίας», αφού παρά το κίνημα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν, τη στήριξη από όσους κάνουν κατάχρηση της φράσης «η δημοκρατία δεν εκδικείται», αλλά και τη θέση που έχει λάβει επίσημα ο Αλ. Τσίπρας, ζητώντας χθες από την πολιτεία να υπαναχωρήσει στο αίτημα Κουφοντίνα, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τηρείται ο νόμος, εντούτοις οι υποστηρικτές του κρατουμένου αρχιεκτελεστή της 17Ν βλέπουν ότι χάνουν, καθώς η κυβέρνηση δεν υποχώρησε.