Το σχέδιο «Κλειστές Πλατείες» της ΕΛΑΣ για την αποφυγή των συγκεντρώσεων

Το σχέδιο «Κλειστές Πλατείες» της ΕΛΑΣ για την αποφυγή των συγκεντρώσεων

Σχέδιο για τον στοχευμένο αποκλεισμό των πλατειών, πάρκων και παραλιών, προκειμένου να αποτραπεί ο συγχρωτισμός μεγάλου αριθμού ατόμων εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ μετά τα τελευταία περιστατικά συγκέντρωσης σε διάφορα σημεία της Αθήνας και υπό τον φόβο νέων περιστατικών που θα θέσει σε κίνδυνο τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο «Κλειστές Πλατείες», το οποίο παρουσίασε το ΣΚΑΙ θα τοποθετηθούν «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες, θα υπάρχουν ειδικές ομάδες επέμβασης για την αποσυμφόρηση των περιοχών συνωστισμού, ενώ θα γίνει και διαφημιστική καμπάνια για το σκοπό αυτό.

Ενδέχεται οι χώροι συγκέντρωσης, όπως οι πλατείες, να «σφραγίζονται» πολύ νωρίτερα. Επίσης, θα υπάρχουν έντονες περιπολίες και οι αστυνομικές δυνάμεις θα επεμβαίνουν πιο άμεσα.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο κρίνεται κρίσιμο λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, γι’ αυτό θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία σε πεζόδρομους, πάρκα, παραλίες και πλατείες, ενώ ενδεικτική είναι η ανησυχία που εξέφρασε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, μετά τα περιστατικά συγκέντρωσης στην πλατεία Αγίου Ιωάννη τις δυο τελευταίες νύχτες, ότι φοβάται πως τις επόμενες ημέρες τρεις ημέρες θα μαζευτούν πάνω από 1000 άτομα 

Επίσης, δεν αποκλείεται να επιβληθεί αποκλεισμός και σε άλλα σημεία, πέραν των πλατειών, όπως για παράδειγμα οι παραλίες. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, το κολύμπι και η άθληση επιτρέπονται σ' όλους τους δημόσιους χώρους - πλην των οργανωμένων παραλιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές.