Το ρωσικό ΥΠΑΜ δημοσιoποίησε βίντεο που δείχνει Βρετανό αιχμάλωτο στην Ουκρανία

Το ρωσικό ΥΠΑΜ δημοσιoποίησε βίντεο που δείχνει Βρετανό αιχμάλωτο στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε την Παρασκευή ένα βίντεο που δείχνει έναν τραυματισμένο Βρετανό που συνελήφθη στην Ουκρανία να ανακρίνεται από άγνωστες ρωσικές δυνάμεις.

Ο άνδρας, ο οποίος είπε ότι το όνομά του ήταν Άντριου Χιλ και μιλούσε με βρετανική προφορά, εμφανίστηκε με ένα δεμένο αριστερό χέρι, με κάποιου είδους αυτοσχέδιο επίδεσμο γύρω από το κεφάλι του και αίμα στο δεξί του χέρι.

«Δεν έχω βαθμό... Ξέρω απλώς ότι η λεγεώνα των ξένων είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω», είπε ο άνδρας που ρωτήθηκε για τον βαθμό του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Μικολάιβ της νοτιοδυτικής Ουκρανίας και κρατούσε όπλο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο αιχμάλωτος άνδρας είπε στους Ρώσους ότι ήταν από το Πλύμουθ στη νότια Αγγλία και είχε τέσσερα παιδιά και μία σύντροφο. Είπε ότι ταξίδεψε με τη θέλησή του για να βοηθήσει την Ουκρανία και Ρώσοι στρατιώτες πήραν το διαβατήριό του.

Όταν ο άνδρας ρώτησε αν ήταν ασφαλής, ένας από τους Ρώσους απάντησε: «Ναι, είσαι απολύτως ασφαλής».

Οι Ρώσοι είπαν ότι θα λάβει ιατρική περίθαλψη για τα τραύματά του - τα οποία φαινόταν να περιλαμβάνουν κάποιο τραύμα από σφαίρα.

Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή που εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου «ειδική επιχείρηση» αφοπλισμού της Ουκρανίας και προστασίας της από τους φασίστες. Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι ο φασιστικός ισχυρισμός είναι αβάσιμος και ότι ο πόλεμος είναι μια απρόκλητη επιθετική πράξη.