Το ρίσκο του NHL που απέδωσε μία νέα τηλεοπτική συμφωνία 4,5 δισ. δολαρίων

Το ρίσκο του NHL που απέδωσε μία νέα τηλεοπτική συμφωνία 4,5 δισ. δολαρίων

Πριν από μία εβδομάδα, το δίκτυο TNT Sports δεν ήταν καν στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του αμερικανικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου. Δεν ήταν καν το Plan B της λίγκας, ωστόσο είναι πλέον ο δεύτερος σημαντικός «συνέταιρος». Από τη σεζόν 2021 – 2022, το κανάλι του Τεντ Τέρνερ θα είναι το δεύτερο στην τηλεοπτική συμφωνία που επιτρέπει στο NHL να υπερδιπλασιάσει τα έσοδά του από την τρέχουσα συμφωνία.

Το δίκτυο NBC πλήρωσε το 2011 ποσό 2,9 δισ. δολαρίων για δέκα χρόνια και στο συμβόλαιο που ολοκληρώνεται φέτος κατέβαλλε 290 εκατ. ετησίως. Παράγοντες της λίγκας του χόκεϊ δεν υπέκυψαν στις πιέσεις του NBC για ανανέωση με μία μικρή αύξηση, εκτιμώντας πως μπορούν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Το ίδιο κανάλι είχε ουσιαστικά συνδέσει το όνομά του με το χόκεϊ, καθώς είχε τα δικαιώματα μετάδοσης από το 2004.

Η συνεργασία τόσο με το TNT όσο και με το ESPN, ωστόσο, θα εξασφαλίσει στη λίγκα συνολικά ένα ποσό 4,5 δισ. δολαρίων για τα επόμενα επτά χρόνια! Το ΤΝΤ θα πληρώσει περίπου 225 εκατ. ετησίως για ένα συνολικό κόστος 1,57 δισ., ενώ άλλα 420 εκατ. θα μπαίνουν κάθε χρόνο στα ταμεία του NHL από το ESPN. Μετά την αρχική διαφωνία, το NBC αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση, κάτι που έφερε «στα σχοινιά» το NHL. Μονάχα που το ρίσκο της αναμονής άξιζε.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων ενημερώθηκαν για τη νέα συμφωνία και τα υπερδιπλάσια έσοδα, ενώ η συνεργασία με το ΤΝΤ θα φέρει και επιμέρους εμπορικές συμφωνίες. Το δίκτυο από την Ατλάντα σκοπεύει να συμπεριλάβει την ιστοσελίδα Bleacher Report στην κάλυψη, αλλά και να προσελκύσει και ευκαιρίες online στοιχηματικών επιλογών. Παράλληλα, θα δοκιμάσει να ορίσει τη μετάδοση αγώνων και μέσω της πλατφόρμας HBO, προκειμένου να αυξήσει τα διαφημιστικά έσοδα.