Το προσφυγικό προτεραιότητά μας δήλωσε ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ

Το προσφυγικό προτεραιότητά μας δήλωσε ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ

Ως ύψιστη προτεραιότητα της σλοβακικής προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα είναι η επίλυση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού προβλήματος τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τις 4ωρες διαβουλεύσεις της ομάδας των έξι υπουργών Ευρωπαϊκών υποθέσεων της ΕΕ που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δώσουμε συνέχεια στις προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπίσει τη μεγάλη και σοβαρή αυτή κρίση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «όλοι επηρεαζόμαστε από αυτή την κρίση, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό και μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας. Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να αφιερώσουμε όλη την ενέργειά μας προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο κ. Λάιτσακ χαρακτήρισε ως εξαιρετικά χρήσιμες τις δύο επισκέψεις που πραγματοποίησε σε χρόνο ρεκόρ, εντός τεσσάρων ημερών, στην Αθήνα καθώς, όπως είπε, από αυτά που έμαθε εδώ, η χώρα του μπορεί να προετοιμαστεί πολύ καλύτερα για την ευρωπαϊκή της προεδρία. «Μάθαμε πολλά» σημείωσε «και από σήμερα θα μπορώ να πω ότι ξέρουμε που ακριβώς πατάμε όσον αφορά στην υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας, μια συμφωνία πολύ σημαντική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ