Το project της Αστυπάλαιας «οδηγός» και για άλλα νησιά του Αιγαίου μέσα στο καλοκαίρι

Το project της Αστυπάλαιας «οδηγός» και για άλλα νησιά του Αιγαίου μέσα στο καλοκαίρι

Η Αστυπάλαια είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το σχέδιο για τη μετατροπή της  σε «έξυπνο» και «πράσινο» νησί θα έχει και συνέχεια και ασφαλώς δε θα αφορά μόνο το πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Όπως επισημαίνει καλά πληροφορημένη πηγή στο liberal.gr τα όσα έγιναν στην Αστυπάλαια θα αποτελέσουν «πιλότο» και για παρόμοιες επενδύσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη στην τελική φάση επεξεργασίας τους.

Το Μέγαρο Μαξίμου ήδη έχει έρθει σε συμφωνία και με άλλες μεγάλους ομίλους κολοσσούς όπως συνέβη με την VW προκειμένου να χρηματοδοτήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα νησιά. Το ποια θα είναι αυτά τα νησιά ακόμα αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, όμως το βέβαιο είναι ότι οι νέες επενδύσεις θα έχουν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: 

- Θα πραγματοποιηθούν σε ίδιου μεγέθους νησιά όπως η Αστυπάλαια, μια και τα μικρά νησιά βοηθούν τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις. 

- Θα αφορούν νησιά του Αιγαίου.

- Δε θα έχουν να κάνουν με ηλεκτροκίνηση όπως έγινε στην Αστυπάλαια αλλά με διαφορετικές μορφές ενέργειας.

- Η ανακοίνωση των επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί  μέσα στους επόμενους δύο μήνες και σε κάθε περίπτωση εντός του καλοκαιριού. 

Το πρότζεκτ των «πράσινων» νησιών ισοδυναμεί με ένα από τα βασικά στοιχήματα της κυβέρνησης, για αυτό και τους τελευταίους τέσσερις μήνες δραστηριοποιείται μία ειδική ομάδα στελεχών ώστε τέτοιου είδους επενδύσεις να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη τόσο σε οικονομικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο.

Την εποπτεία έχει η γενική γραμματεία της κυβέρνησης και σημαντικό ρόλο παίζει και το  υπουργείο εξωτερικών με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξωστρέφειας και οικονομικής διπλωματίας.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η επιτυχημένη έκβαση αυτού του σχεδίου θα προσφέρει σημαντικά οφέλη σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική συγκυρία για τη χώρα, καθώς πραγματοποιείται η αλλαγή σελίδας από την εποχή της πανδημίας στην κανονικότητα.