Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στα σχολεία - Ώρα προσέλευσης, αγιασμός και βιβλία

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στα σχολεία - Ώρα προσέλευσης, αγιασμός και βιβλία

Οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο. Οι μαθητές θα πρέπει να φτάσουν στις 8:15 το πρωί στα σχολεία τους και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Επιπλέον, το πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τα εξής:

-Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

-Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

-Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

-Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

-Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

-Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

-Στα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή παγουριών ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει για κάθε τάξη ξεχωριστά και σε εξωτερικό χώρο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μετά τις 11:00 το πρωί καθώς την ίδια ημέρα εορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Ως εκ τούτου, ο αγιασμός θα τελεστεί αφότου έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των ιερέων για τη θρησκευτική γιορτή.

«Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας» ανέφερε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.