To πιστοποιητικό εμβολιασμού θα κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς
Τ. Μπλερ

To πιστοποιητικό εμβολιασμού θα κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ τάχθηκε υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού σημειώνοντας ότι χωρίς αυτά η κοινωνία είναι απίθανο να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση, ο Τόνι Μπλερ, επικεφαλής των Εργατικών για 15 χρόνια, ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο για τους πολίτες να εμπιστευτούν μια επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να έχουν στοιχεία, που να δείχνουν ότι κάποιοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν διαγνωστεί αρνητικοί στον κορονοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται ένα σύστημα, βάσει του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να δείχνουν είτε ότι είναι αρνητικοί στην Covid-19 είτε ότι έχουν εμβολιαστεί, με στόχο να ανοίξουν οι παμπ και τα αθλητικά γεγονότα.

Ο Τόνι Μπλερ, που ήδη έχει λάβει την πρώτη δόση, έχει ζητήσει από τους αρνητές του εμβολίου να το ξανασκεφτούν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν αφορά σε μεγάλο αριθμό ατόμων.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον έχει εγείρει αμφιβολίες για την ιδέα του "διαβατηρίου εμβολιασμού", καθώς όπως υποστηρίζει, θα δημιουργήσει διακρίσεις εις βάρος πολιτών που αρνούνται τα εμβόλια ή δεν μπορούν να τα κάνουν για συγκεκριμένους λόγους. 

"Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό και εντός Ευρώπης", είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Βρετανία ηγείται στην άτυπη του κούρσα των εμβολιασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης... ". Δεν χρειαζόταν να φύγουμε από την Ευρώπη για να έχουμε τον έλεγχο της μοίρας μας και των εμβολίων μας", πρόσθεσε.