Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το Ναό της Αναστάσεως επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το Ναό της Αναστάσεως επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο», ανέφερε ο πρωθυπουργός  κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου -την μετά κορονοϊού εποχή- να έρθω στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ΄, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

«Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το Ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και τον γιο του Κωνσταντίνο.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Ναού και συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι κλείνοντας την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ηγέτη του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξαιρετικά καλές σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ, οι συνέπειες του κορονοϊού για τις δύο χώρες καθώς επίσης η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.