Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

Σάββατο βράδυ 13 Ιουνίου, ο ήλιος πέφτει στην Σαντορίνη δημιουργώντας για μία ακόμα φορά ένα εκπληκτικό σκηνικό, το οποίο έχει τοποθετήσει το νησί σε περίοπτη θέση παγκοσμίως. Σε αυτό το μοναδικό τοπίο αναμένεται να βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του ουσιαστικά εξόρμηση εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, εξαιρουμένης της ολιγόωρης επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή θα θελήσει να «πάρει πάνω του» σε επικοινωνιακό επίπεδο την προσέλκυση τουριστών, την στιγμή που η βαριά βιομηχανία της χώρας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δε θα είναι μόνος. Θα βρεθεί στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε ανταποκριτές στην Ελλάδα ξένων μέσων ενημέρωσης.

Είναι προφανές ότι με την επιλογή αυτή το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει αυλαία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και για την κυβέρνηση. Την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία χαρακτηρίστηκε τόσο από την υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης όσο και από το σταδιακό άνοιγμα της δραστηριότητας που θα ολοκληρώνεται ουσιαστικά και συμβολικά με την παρουσία Μητσοτάκη στη Σαντορίνη. 

Η επίσκεψη όμως αυτή εκτός από το τέλος της εποχής του κορονοϊού θα σηματοδοτήσει μια ακόμα δυσκολότερη περίοδο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία περίοδο κατά την οποία θα έχει να διαχειριστεί δύο ζητήματα που εμπεριέχουν μεγάλες δόσεις ρίσκου: 

- Πρώτον, την ανάγκη οι πολίτες να έχουν δουλειά μετά το χτύπημα του κορονοϊού. Η εκτίναξη της ανεργίας αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση και πολλά θα κριθούν από τον βαθμό που το Μέγαρο Μαξίμου θα καταφέρει να μετριάσει τα ισχυρά πλήγματα που δέχτηκε η αγορά εργασίας στη χώρας. 

- Δεύτερον, την άρτια εφαρμογή του σχεδίου ανοίγματος της χώρας στον κόσμο μέσα από την υποδοχή χιλιάδων τουριστών. Ένα σχέδιο που δε θα πρέπει να πάει στραβά, μια και το οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα τόσο στην εικόνα της χώρας, όσο ασφαλώς και στην εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Όπως επιμένει συνομιλητής του πρωθυπουργού το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση και κυρίως ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά θα επιδιώξει να κεφαλαιοποιήσει εντός και εκτός συνόρων δύο βασικά θέματα στα οποία η κυβέρνηση «πέτυχε» σε μεγάλο βαθμό. Την αποτροπή κύματος παράνομης εισόδου στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου και την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Δύο σημαντικά κεφάλαια πάνω στα οποία θα θελήσει να κινηθεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, επιχειρώντας να περάσει το μήνυμα της στιβαρής διαχείρισης.