Το νυχτερινό σχέδιο της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Εύβοια

Το νυχτερινό σχέδιο της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Εύβοια

Στην αποδυνάμωση της μεγάλης φωτιάς που καίει στην κεντρική Εύβοια κατά τη διάρκεια της νύχτας στοχεύουν Πυροσβεστική και Γενική Γραμματεία και γι'' αυτό τον σκοπό ενεργοποιούν σχέδιο «δυναμικής πυρόσβεσης» από τις επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, το οποίο λαμβάνει υπόψη την ένταση των ανέμων και το ανάγλυφο του εδάφους, οι Αρχές έχουν προβεί σε προσομοίωση με τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθήσει η φωτιά κατά τη νύχτα. 

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουν αντιπυρικές ζώνες για την αποφυγή της επέκτασης της πυρκαγιάς στα σημεία που υποδεικνύει η προσομοίωση ως πιθανές διαδρομές αναλόγως της φοράς του ανέμου και της έντασης του με στόχο τον περιορισμό των μετώπων που καίνε στην περιοχή.

Στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών είναι με το πρώτο φώς της ημέρας, όταν και θα ξεκινήσουν να επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα -και με τη συνδρομή Canadair από την Ιταλία και την Ισπανία που αναμένονται το πρωί της Τετάρτης- να περιορισθεί και να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ανέρχονται στα 4 μποφόρ και οι ριπές τους σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Σημαντική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης.