Ν. Χαρδαλιάς: Το νέο στοίχημα είναι πλέον «η κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες»

Το νέο στοίχημα είναι πλέον «η κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες»

Το νέο στοίχημα από την ερχόμενη εβδομάδα είναι η κυκλοφορία με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού των συμπολιτών μας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως είπε, η άρση των μέτρων θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την προσωπική μας ευθύνη από το στοίχημα της μέχρι σήμερα παραμονής μας στο σπίτι, στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία. Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.

Αναφερόμενος στην αργία της Πρωτομαγιάς ξεκαθάρισε πως ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα και τόνισε πως: «δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές. Δεν θα γίνουν μετακινήσεις πέρα από αυτές που προβλέπονται», καθώς όπως τόνισε «οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού»,

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι συγκεντρώσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας» και ανακοίνωσε πως οι εορτασμοί μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«H εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη ισχύουν το ακέραιο τα μέτρα όμως προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και την άρση μέτρων», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε τονίζοντας ότι το νέο στοίχημα είναι πλέον «η κυκλοφορίας μας με αυστηρούς κανόνες».

Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνεται η καραντίνα στο δήμο Μύκης στην περιφέρεια της Ξάνθης, καθώς και οι έλεγχοι στους εισερχόμενους από την Τουρκία,  στους Κήπους το Έβρου, ανακοίνωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποιώντας ότι από αύριο αίρονται οι περιορισμοί στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Βόλου.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως στη χώρα έφτασαν 6 πτήσεις με 489 επιβάτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Από τον έλεγχο βρέθηκαν μόνο 4 θετικά δείγματα.