Πολιτική Προστασία: To νέο σποτ με τον Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες

To νέο σποτ με τον Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες

Μετά το «Μένουμε Σπίτι» και το «Μένουμε Ασφαλείς», έρχεται ακόμα μια ενημερωτική δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συνωστισμό στις πλατείες που έχει παρατηρηθεί. Πρόκειται για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές» που αφορά την προφύλαξη από τον κορονοϊό στις πλατείες.

Στο σχετικό σποτ, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης μιλά για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες, όταν δεν τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις και μαζεύονται στις πλατείες. "Ο συνωστισμός αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος" εμφανίζεται να λέει ο ηθοποιός. "Τον αποφεύγουμε, και αποφεύγουμε τα χειρότερα".

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει ότι "η διαμόρφωση της νέας μας καθημερινότητας είναι μία σταδιακή διαδικασία. Ίσως μας φαντάζει αργή, με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο να λειτουργήσουμε με σύνεση, με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας και την βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, παραμένουμε υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χθες. Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές."