Το νέο σήμα, ο ρόλος του πυρσού και οι εκπλήξεις στο «πάρτι» γενεθλίων της ΝΔ

Το νέο σήμα, ο ρόλος του πυρσού και οι εκπλήξεις στο «πάρτι» γενεθλίων της ΝΔ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Γύρω στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος της ΝΔ, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα 44α γενέθλια της κεντροδεξιάς παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, το νέο σήμα της κεντροδεξιάς παράταξης θα έχει τη δυνατότητα διαφοροποίησης ανάλογα με τη χρήση τόσο σε χρωματικό όσο και σε γραφιστικό επίπεδο. Τα γράμματα δε θα έχουν περίγραμμα, με στόχο να συμβολίσει το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοιχτό στους πολίτες.

Συζήτηση προκάλεσε το ερώτημα για το εάν θα υπάρχει ο πυρσός, ο οποίος έχει συνδεθεί διαχρονικά με την ΝΔ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή λοιπόν ο πυρσός θα υπάρχει αλλά όχι με την παλαιότερη γνωστή μορφή του, αλλά θα απεικονίζεται γραφιστικά. Το μπλε και το άσπρο θα κυριαρχούν χρωματικά, όμως ανάλογα με τη χρήση θα υπάρχει και η αναγκαία διαφοροποίηση.

Οι Κινέζοι λένε πως μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Τα όσα θα διαδραματιστούν λοιπόν το απόγευμα της Πέμπτης στο ίδρυμα Μπενάκη θα αποτελέσουν την καλύτερη επιβεβαίωση της συγκεκριμένης παροιμίας. Το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της ΝΔ θα βρεθούν δίπλα δίπλα στα 44α γενέθλια της κεντροδεξιάς παράταξης. Σε μία περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές, η εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα αποτελέσει αναμφίβολα την καλύτερη αφορμή, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει μηνύματα ενότητας και συστράτευσης όλων των «γαλάζιων» δυνάμεων, σε μία στιγμή που η ΝΔ ετοιμάζεται για την τελική προεκλογική στροφή.

Στο «πάρτι» γενεθλίων έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές και όλες οι «φυλές» του κόμματος . Στο ίδρυμα Μπενάκη θα δώσουν το «παρών» οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος της ΝΔ.Εκεί θα είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Κοντά τους θα βρίσκονται όλοι οι πρώην γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αλλά και ιστορικά στελέχη όπως ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Το παρών ακόμα θα δώσουν μέλη του «Συνδέσμου '74», του think tank που ιδρύθηκε το 2000 και το οποίο απαρτίζουν στελέχη που έχουν υπηρετήσει τον κομματικό και κυβερνητικό μηχανισμό από θέσεις ευθύνης στο παρελθόν. Παρούσα θα είναι βεβαίως σύσσωμη η Πολιτική Επιτροπή, όπως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Δίπλα στους παλιούς όμως θα συνυπάρξει και το νέο αίμα.Επίσημη πρώτη θα κάνουν 140 μέλη του μητρώου στελεχών, κάποια από τα οποία θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όπως προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία βαθιά πολιτική ομιλία θα επισημάνει την μεγάλη διαχρονική συνεισφορά της ΝΔ στην πολιτική σκηνή της χώρας και θα θελήσει να ξεκαθαρίσει το στίγμα που επιθυμεί να αφήσει ο ίδιος στην αρχηγία του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης θα δηλώσει για μία ακόμα φορά ότι «σέβεται και τιμά» τα παλαιά στελέχη της Ν.Δ. που έχουν προσφέρει πολλά στην παράταξη, αλλά θα σημειώσει ότι η Ν.Δ. Θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες της σε νέους ανθρώπους και να κάνει πράξη την ανανέωση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σταθεί ιδιαίτερα στους προηγούμενες αρχηγούς του κόμματος και θα τονίσει το πόσο σύγχρονα παραμένουν τα μηνύματα όλων των αρχηγών που βρέθηκαν στην ηγεσία του κόμματος.

Όλα αυτά σε μία συγκυρία που τα μηνύματα από την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς, καθιστώντας τη χώρα μας από εκείνες που πέρασαν οικονομική κρίση, την μόνη που παραμένει εκτός αγορών.

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη