Το Νέο Opel Vivaro-e Αναδείχτηκε Διεθνές Van της Χρονιάς 2021

Το Νέο Opel Vivaro-e Αναδείχτηκε Διεθνές Van της Χρονιάς 2021

Διαθέσιμο σε τρία μήκη και σε πολλές εκδόσεις αμαξώματος, το αμιγώς ηλεκτρικό Vivaro-e επιτρέπει στους επαγγελματίες να επωφελούνται από μετακινήσεις μηδενικών ρύπων χωρίς συμβιβασμούς – ξεπερνώντας και το λεγόμενο “last mile”. Οι αγοραστές του Vivaro-e μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταρίας ιόντων λιθίου, ανάλογα με τις ανάγκες τους: με ισχύ 75 kWh για αυτονομία έως 330 km, ή για πιο ήπια χρήση σε καθημερινή βάση, με 50 kWh για αυτονομία έως 230 km, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1 και στις δύο περιπτώσεις.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το νέο Vivaro-e ψηφίστηκε International Van of the Year 2021» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel «και θα ήθελα να πω ένα ‘μεγάλο ευχαριστώ’ στους ειδικούς της κριτικής επιτροπής του IVOTY γι’ αυτό το βραβείο, που αποτελεί τον πιο πολυπόθητο τίτλο στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Το Vivaro-e θέτει νέα πρότυπα σε αυτό το τμήμα τη αγοράς και ανοίγει το δρόμο για την ηλεκτροκίνηση στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της Opel. Του χρόνου, θα προσθέσουμε “e” εκδόσεις των Combo και Movano, που σημαίνει ότι η οικογένεια των επαγγελματικών οχημάτων θα εξηλεκτριστεί πλήρως πριν από το τέλος του 2021! Σήμερα, η Opel εξηλεκτρίζει ολόκληρη τη γκάμα της με γρήγορους ρυθμούς, με έξι μοντέλα ήδη διαθέσιμα, είτε πλήρως ηλεκτρικά (με μπαταρία) είτε υβριδικά. Θα έχουμε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις όλων των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μας μέχρι το 2024.»

Βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA, το Vivaro-e προσφέρει μία εξαιρετικά πλούσια γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού – κάτι το οποίο αναγνώρισε η κριτική επιτροπή IVOTY. Εκτός από το σύστημα head-up display, το Vivaro-e διαθέτει υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist), βελτιωμένη αναγνώριση οδικών σημάτων (extended traffic sign recognition), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (drowsiness alert), προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης (forward collision warning) και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (emergency braking).

Η Opel είχε ήδη κερδίσει τον τίτλο International Van of the Year τρεις φορές στο παρελθόν, με το Astra Van το 1999, με την πρώτη γενιά Vivaro το 2002 και με το Combo το 2019.

[1] Αυτονομία μετρημένη σύμφωνα με το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Η πραγματική αυτονομία ενδέχεται να διαφέρει σε καθημερινές συνθήκες και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το προσωπικό στυλ οδήγησης, τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, η εξωτερική θερμοκρασία, η χρήση θέρμανσης και κλιματισμού (A/C) και η λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας εσωτερικού πριν την εκκίνηση.