Το νέο «όχι» Μητσοτάκη σε πρόωρες κάλπες και το γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Το νέο «όχι» Μητσοτάκη σε πρόωρες κάλπες και το γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Η κατηγορηματική διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μόνο τυχαία δεν ήταν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΛΦΑ. Τα τελευταία 24ωρα διακινούνται σενάρια πρόωρων εκλογών με αφορμή αυτή τη φορά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτά μόλις ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και αφού θα έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές με το σκεπτικό ότι η κυβέρνησή του θα χρειαστεί μία νέα λαϊκή εντολή, εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης στην οικονομία.

Επιπτώσεις, τις οποίες τις συναντάμε ήδη στα τιμολόγια της ενέργειας. Η ξεκάθαρη  άρνηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου από τον πρωθυπουργό έρχεται να επαναβεβαιώσει τις πληροφορίες που έρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου όλο το τελευταίο διάστημα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μετακινηθεί από την εκπεφρασμένη απόφαση του ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. 

Μία απόφαση την οποία δεν αλλάζει ούτε η ρωσοουκρανική κρίση, ούτε η πανδημία. Μια απόφαση που ισοδυναμεί με μία στρατηγική επιλογή, αυτή της εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας προκειμένου οι πολίτες στο τέλος της διαδρομής να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου θα εντείνει τη μεταρρυθμιστική του δράση επιδιώκοντας την κυριαρχία στο κέντρο. Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Σύρο, η οποία  μεταξύ των άλλων αποτελεί κέντρο καινοτομίας.

Την ερχόμενη Τετάρτη πιθανότατα θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με ζητήματα της λεγόμενης καθημερινότητας.

Η ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και οι αστικές αναπλάσεις θα βρεθούν μεταξύ άλλων στην ατζέντα του υπουργικού, θέλοντας να δοθεί το μήνυμα στους πολίτες ότι η κυβέρνηση αλλάζει σελίδα μετά τον κορονοϊό, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.