Το Νέο Citroën C3 ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας!

Το Νέο Citroën C3 ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας!

Το Νέο C3 είναι η εξέλιξη του παγκόσμιου best seller της Γαλλικής εταιρείας, που έχει σημειώσει περισσότερες από 750.000 πωλήσεις στην 3η γενιά του, από το λανσάρισμά της το 2016 και μέχρι σήμερα. Το Νέο C3 δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα. Έχει μοντέρνα εμφάνιση και συμπαγές αμάξωμα που αποπνέει ασφάλεια. Οι διαφορές του από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, “χτίζονται” πάνω στην πολύχρωμη προσωπικότητά του και την ασυναγώνιστη άνεση που προσφέρει στους επιβάτες.

To C3 είναι το best-seller στη γκάμα των μοντέλων της Citroën και βρίσκεται μέσα στην κορυφαία 5άδα του B segment, ενώ είναι και το κορυφαίο στις προτιμήσεις των εταιρικών πελατών σε αυτή την κατηγορία (στοιχεία έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2019). Χαρισματικό και ιδιαίτερα γοητευτικό, το C3 συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, με την τόνωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση, την προσωπικότητα που ενισχύεται από τους χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος, αλλά και την άνεση που κάνει τα μοντέλα της Citroën να ξεχωρίζουν. 

Το μοντέλο που έδωσε νέα ώθηση στις πωλήσεις της Μάρκας από το 2016, φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 750.000 ανθρώπων παγκοσμίως. Είναι ξεκάθαρα μια επιτυχία της "Inspired By You" διάθεσης της Citroën, η οποία εμφανίζεται πρόθυμη να επεκταθεί, στοχεύοντας σε ένα κοινό που θέλει την καλύτερη δυνατή λύση για τις μετακινήσεις του στην πόλη, αλλά και έξω από αυτή. Θέλει να προσεγγίσει νέους, δημιουργικούς, αισιόδοξους και σε διαρκή κίνηση ανθρώπους, έχοντας παράλληλα και τις εταιρικές ανάγκες σε πρώτο πλάνο. Κάπως έτσι, το C3 στις επιβατικές και στις επαγγελματικές του εκδόσεις, σημείωσε αύξηση στις ταξινομήσεις μέσα στο 2019.

Με τις νέες αλλαγές, η Citroën επιδιώκει να τονώσει τη διάθεση των υποψήφιων αγοραστών για διαφοροποίηση. Κοντολογίς, το Νέο C3 είναι το μοντέλο με τις περισσότερες επιλογές για εξατομίκευση, ενώ είναι και το πλέον άνετο αυτοκίνητο στην κατηγορία Β. Ο χαρακτήρας του τονίζεται με το νέο μπροστινό μέρος, εγκαινιάζοντας και τη νέα υπογραφή με τα μπροστινά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. 

Το Νέο Citroën C3 επιτρέπει σε όλους να δημιουργήσουν το αυτοκίνητό τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Αυξάνονται οι επιλογές για την απόλυτη εξατομίκευση στις εκάστοτε απαιτήσεις για μοναδική εμφάνιση, με τους 97 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος, τις 3 επιλογές για την απόχρωση της οροφής, τα 3 χρώματα για το διάκοσμο της καμπίνας και τα 2 νέα σχέδια για τις ζάντες του αυτοκινήτου. Ενώ τα νέα σχέδια των Airbump® που αποτελούν ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντέλου.

Το Νέο Citroën C3 είναι ένα εύχρηστο «σουπερμίνι» με χρήσιμες σύγχρονες τεχνολογίες που συνδυάζουν γαλήνη και ηρεμία σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικά της εποχής του, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού στο Νέο C3 σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, συνθέτουν ένα σύνολο που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας των οδηγών και των επιβατών από κάθε διαδρομή (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play). Με τον εξοπλισμό αυτό, να συμπληρώνει τον ήδη μακρύ κατάλογο, με 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια, το σύστημα ανοιχτής ακρόασης, το αυτόματο φρενάρισμα, η αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ και η αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων.

Για να κάνει η Citroën το best-seller της πιο ελκυστικό και να επιτρέψει στους πελάτες να αισθάνονται πως είναι "στο σπίτι" όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, οι σχεδιαστές του Νέου C3 δεν έκαναν κανένα συμβιβασμό στην άνεση, εφαρμόζοντας στο έπακρο το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®. 

Ένας πραγματικά ικανός για φιλοξενία έως και 5 ατόμων χώρος στην καμπίνα, κάνει το Νέο C3 να προσφέρει ακόμα περισσότερα, μεγαλύτερη ευεξία και απόλυτη άνεση, που ενισχύεται περαιτέρω από τα νέα καθίσματα του προγράμματος Advanced Comfort, συμπληρώνοντας ιδανικά την απόλυτη αίσθηση άνεσης.

Τα ευρύχωρα και γενναιόδωρα καθίσματα του Νέου C3 έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής πολύ προσεκτικά. Όπως και στο νέο C5 Aircross SUV και στο C4 Cactus, το Νέο C3 διαθέτει καθίσματα Advanced Comfort: μια καινοτομία 100% Citroën! Αυτά τα γενναιόδωρα καθίσματα - τα οποία προσφέρουν την άνεση πολυθρόνας - προσφέρουν βελτιωμένη άνεση τόσο σε όψη, όσο και από την άποψη της στάσης του σώματος, με την νέα επένδυση, το πλούσιο αφρώδες υλικό και την οσφυϊκή υποστήριξη (ρυθμιζόμενη από την πλευρά του οδηγού).

Ιδιαίτερα ευέλικτο, χάρη και στον κύκλο στροφής που είναι μόλις 10,7m, το Νέο C3 έχει μήκος 3,99 m και παρέχει τις ιδανικές διαστάσεις για χρήση σε αστικό περιβάλλον. Το μοντέλο προσφέρει πραγματική ευχαρίστηση κατά την οδήγησή του στην πόλη, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανό και για τον ανοιχτό δρόμο.

Το Νέο Citroën C3 έχει επίσης αποδοτικούς, τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας καυσίμων και επιδόσεων. Πρόκειται για δύο 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης PureTech με 83 ίππους (PureTech 83 με S&S και 5ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110 ίππους (PureTech110 με S&S και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και έναν Diesel BlueHDi 100 ίππων (BlueHdi 100 με S&S και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). 

Για ακόμα περισσότερη ευελιξία και ευκολία στην οδήγηση, το Νέο C3 είναι επίσης διαθέσιμο και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (PureTech 110 με S&S και EAT6).

Το Νέο C3 διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που χρησιμεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας:

•    ΝΕΟ - FRONT PARKING ASSIST: οι μπροστινοί αισθητήρες παρκαρίσματος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τις μετακινήσεις μέσα σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο σύστημα, περιλαμβάνει 6 αισθητήρες που με ηχητική ειδοποίηση βοηθούν τον οδηγό στο παρκάρισμα.

•    HANDS-FREE ENTRY AND START: με το σύστημα αυτό, ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγάλει το κλειδί του αυτοκινήτου από την τσέπη του. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του, μόλις εκείνος το προσεγγίσει. 

•    ACTIVE SAFETY BRAKE: με το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα ατυχήματος. Λειτουργεί από τα 5 km/h, για κινητά και ακίνητα αντικείμενα, ενώ αναγνωρίζει και τους πεζούς. Αν ο οδηγός δεν κάνει κάποια ενέργεια μετά την ηχητική ειδοποίηση, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.

•    COFFEE BREAK ALERT: το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με το πότε πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από την οδήγηση, μετά από δύο ώρες συνεχόμενης κίνησης με ταχύτητα πάνω από 65 km/h.

•    DRIVER ATTENTION ALERT: το σύστημα αυτό αξιολογεί την επαγρύπνηση του οδηγού προσδιορίζοντας τις πιθανές αποκλίσεις στην πορεία του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους μεγάλους δρόμους και με ταχύτητες κίνησης από τα 65 km / h και πάνω.

•    ΑUTO HIGH BEAM: το σύστημα αυτό αλλάζει ανάμεσα στα φώτα πορείας και τους προβολείς, αυτόματα - ανάλογα με την κίνηση στο δρόμο και αν κάποιο άλλο όχημα προπορεύεται ή έρχεται από το αντίθετο ρεύμα.

•    REVERSING CAMERA με αισθητήρες παρκαρίσματος: η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται στέλνοντας εικόνα στην οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Η εικόνα αυτή, έχει και το σχετικό χρωματισμό, αναλόγως με την απόσταση που φαίνεται σε σχέση από κάποιο εμπόδιο. Είναι το σύστημα που κάνει το παρκάρισμα, ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

•    HILL-START ASSIST: με τη λειτουργία του συστήματος, η εκκίνηση σε ανωφέρεια γίνεται πιο εύκολη. Το Hill-Start Assist System, αποτρέπει την ακούσια κίνηση του οχήματος προς τα πίσω για δύο δευτερόλεπτα αφού οδηγός πάρει το πόδι του από το φρένο σε ανηφόρα με κλίση μεγαλύτερη του 3%.

•    LANE DEPARTURE WARNING: σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 60 km/h, το σύστημα αυτό ειδοποιεί για την αλλαγή κατεύθυνσης και λωρίδας κυκλοφορίας στο δρόμο. Όταν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της λωρίδας του χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητική, αλλά και οπτική ειδοποίηση. 

•    BLIND SPOT MONITORING SYSTEM: με ένα φωτεινό εικονίδιο στους εξωτερικούς καθρέπτες, το σύστημα αυτό ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία κάποιου άλλου οχήματος στην “τυφλή” γωνία, πίσω δεξιά και αριστερά.

•    SPEED LIMIT RECOGNITION AND RECOMMENDATION: η αναγνώριση ορίων ταχύτητας από το αυτοκίνητο, φτάνει με τη σχετική οπτική ειδοποίηση στον οδηγό. Το σύστημα καταγράφει το όριο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως ταχύτητα για το cruise control. Λειτουργεί σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων που μπορεί να εμφανίζονται ως όρια ταχύτητας σε κάθε δρόμο, ενώ αναγνωρίζει ακόμα και το σήμα με το οποίο προσδιορίζεται η λήξη της ισχύος κάποιου ορίου.

•    CRUISE CONTROL / SPEED LIMITER: η ταχύτητα μπορεί να οριστεί από τον οδηγό για να τη διατηρήσει το cruise control χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να κρατάει πατημένο το πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα, μπορεί να τεθεί και ένα όριο ταχύτητας, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβεί ο οδηγός.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος: 3,99 m Πλάτος: 1,75 m Ύψος: 1,47 m Μεταξόνιο: 2,54 m

Χώρος αποσκευών: 300 l