Το μήνυμα νοσηλεύτριας για τον εμβολιασμό: «Το εμβόλιο είναι ζωή»

Το μήνυμα νοσηλεύτριας για τον εμβολιασμό: «Το εμβόλιο είναι ζωή»

«Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια με τον COVID. Ένας πολύ δύσκολος χρόνος… Να παλέψεις για την υγεία τόσων συνανθρώπων μας και μαζί να πρέπει να προστατεύσεις και τη δική σου υγεία», αφηγείται η Σοφία Κωστούρου, νοσηλεύτρια επιτήρησης λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο νέο τηεοπτικό σποτ για τον εμβολιασμό του υπουργείου Υγείας.

«Αυτήν τη στιγμή, όμως, έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο κι αυτό τα αλλάζει όλα», τονίζει.

«Το εμβόλιο είναι ζωή!» επισημαίνει στη συνέχεια, ανακαλώντας συγκινημένη τον πρώτο εμβολιασμό ενός ηλικιωμένου.  «Ο πρώτος πολίτης που εμβολίασα ήταν ένας πολύ συμπαθής ηλικιωμένος κύριος. Το “ευχαριστώ” που μου είπε, η ευγνωμοσύνη που είδα στα μάτια του ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω όσο ζω!».

«Και όταν φύγει αυτός ο ιός από τη ζωή μας, νομίζω θα έχω να το λέω ότι ήμουν κι εγώ εκεί κι έκανα από τον ρόλο μου όσα περισσότερα μπορούσα…», καταλήγει. 

Το εν λόγω μήνυμα με την Σοφία Κωστούρου που μιλά για την εμπειρία της στο νοσοκομείο, για την καθημερινή μάχη με την covid 19, το εμβόλιο και την ελπίδα να νικήσουμε τον άγνωστο ιό ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του, σχολίασε και μοιράστηκε μέσω των social media και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 «Η Σοφία είναι νοσηλεύτρια επιτήρησης Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μιλάει μέσα από την καρδιά της, «με λογισμό και μ’ όνειρο», έγραψε στο twitter του ο υπουργός.