Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού

Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού

Οι Φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Μαζί με τον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί και «Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού».

O Φιλελευθερισμός δεν είναι μια ιδέα ξενόφερτη στην Ελλάδα -αντιθέτως μπορεί να εντοπιστεί ακμαίος σε κάθε περίοδο της ελληνικής ιστορίας της σκέψης. Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού είθναι μια σύνοψη της πορείας των ιδεών της ελευθερίας στην Ελλάδα εδώ και δυόμισι ολόκληρες χιλιετίες. Από τον Θουκιδίδη, τον Ισοκράτη και τον Αριστοτέλη, στον Γεώργιο Γεμιστό-Πλήθωνα και τον Ρήγα Βελεστινλή, από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας το 1822 μέχρι τον Ιωάννη Σούτσο, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Γιώργο Θεοτοκά και τον Μάρκο Δραγούμη, το βιβλίο αυτό καταγράφει μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα την εξέλιξη των φιλελεύθερων ιδεών στη χώρα μας και την πυκνή και πλούσια αλληλεπίδρασή τους με την παγκόσμια πολιτική σκέψη.

Η χώρα που επέλεξε τον «Ύμνο εις την ελευθερίαν» ως τον εθνικό της ύμνο, δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει έντονα και ουσιαστικά στον πανανθρώπινο και διαχρονικό πνευματικό αγώνα για τη θεμελίωση της ελευθερίας ως ύψιστης αξίας στις πολιτικές μας κοινωνίες.

Μια έκδοση του «Φιλελεύθερου» σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης»