Το μεγαλύτερο πακέτο ενυπόθηκων «κόκκινων δανείων» 13 τραπεζών έβγαλε προς πώληση η PQH

Το μεγαλύτερο πακέτο ενυπόθηκων «κόκκινων δανείων» 13 τραπεζών έβγαλε προς πώληση η PQH

Το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο «κόκκινων δανείων» (ή και εξυπηρετούμενων) στην Ελλάδα με την ονομασία «Αριάδνη» που διαχειρίζεται η PQH (η οποία ορίστηκε από την ΤτΕ ως ειδικός εκκαθαριστής) βγήκε σήμερα προς πώληση, με προκήρυξη που εξέδωσε η PQH καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά.

Το χαρτοφυλάκιο της PQH θεωρείται το μεγαλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και περιλαμβάνει 18 τράπεζες υπό εκκαθάριση και τα δάνειά τους, τα περισσότερα από τα οποία είναι ενυπόθηκα με εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Στο πακέτο «Αριάδνη» περιλαμβάνονται επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, όπως και καταναλωτικά από τις 13 υπό εκκαθάριση τράπεζες (από το σύνολο των 18) μεταξύ των οποίων είναι η ΑΤΕ, η Hellenic Postbank, η Proton, η FBB,η Πανελλήνια Τράπεζα, οι συνεταιριστικές ΑΧΑΙΚΗ,  Δωδεκανήσου,  Λέσβου και Λήμνου, Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.       

Η ίδια η PQH περιγράφει στην ανακοίνωσή της για το χαρτοφυλάκιο που θεωρείται το μεγαλύτερο και από τα πλέον αξιόλογα, ως εξής: «την αγορά και απόκτηση χαρτοφυλακίου απαιτήσεων από μικτό χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων και μη, επιχειρηματικών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, εξασφαλισμένων ως επί το πλείστον με εξασφαλίσεις επί ακινήτων».

Σύμβουλος του εκκαθαριστή έχει επιλεγεί η Morgan Stanley. Ο διαγωνισμός θα έχει δύο φάσεις, με την πρώτη των μη δεσμευτικών προσφορών να λήγει στις 18 Ιανουαρίου του 2022. Μετά τις μη δεσμευτικές προσφορές θα ακολουθήσει η φάση με τις δεσμευτικές προσφορές.