Το Λονδίνο και η νοτιοδυτική χώρα σε αναβαθμισμένη επιτήρηση -  Mέτρα για το νέο στέλεχος του κορονοϊού
Βρετανία

Το Λονδίνο και η νοτιοδυτική χώρα σε αναβαθμισμένη επιτήρηση - Mέτρα για το νέο στέλεχος του κορονοϊού

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί στο Λονδίνο, τη Νοτιοανατολική και Ανατολική Αγγλία περιοχές οι οποίες μέχρι τώρα βρίσκονταν στο επίπεδο 3, το ανώτατο δηλαδή του συστήματος των τριών βαθμίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Λονδίνο και οι παραπάνω περιοχές μπαίνουν σε μια νέα βαθμίδα, την 4. Σε αυτή όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, γυμναστήρια και κομμωτές θα κλείσουν, με τους ανθρώπους να συμβουλεύονται να μείνουν στο σπίτι, εκτός από περιορισμένες εξαιρέσεις.

O Τζόνσον δήλωσε ότι η προγραμματισμένη πενταήμερη χαλάρωση των περιορισμών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα περιοριστεί τώρα σε μία μόνο ημέρα.

Άτομα σε περιοχές της βαθμίδας 4 δεν θα επιτρέπεται πλέον να σχηματίζουν «χριστουγεννιάτικες φούσκες», δηλαδή να συγχρωτιζονται με άλλα νοικοκυριά τη μέρα των Χριστουγέννων, κάτι που δεν θα ισχύσει για την υπόλοιπη χώρα.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα. Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε πάντως ότι αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποδείξεις ότι η παραλλαγή του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή έχει επηρεάσει τα εμβόλια, βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό.