Το Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης προκάλεσε περισσότερους θανάτους από ότι το Χέιζελ
Sunday Times για κορονοϊό

Το Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης προκάλεσε περισσότερους θανάτους από ότι το Χέιζελ

Η εφημερίδα Sunday Times με σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τη διεξαγωγή του αγώνα της βρετανικής ομάδας Λίβερπουλ με την Ισπανική ομάδα Ατλέτικο Μαδρίτης στις 11 Μαρτίου επί βρετανικού εδάφους προκάλεσε περισσότερους θανάτους απ' ότι η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτή του Χέιζελ.

Το παραπάνω υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από μελέτη στοιχείων που δόθηκαν από νοσοκομεία του Λίβερπουλ, 41 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού ήταν στις εξέδρες του Άνφιλντ στις 11 Μαρτίου για να παρακολουθήσουν τη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League.

Η Ατλέτικο, η οποία είχε την υποστήριξη και 3.000 οπαδών της που ταξίδεψαν στην Αγγλία, ήταν τελικά αυτή που πήρε την πρόκριση στην παράταση, αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα αυτό ξεχάστηκε, αφού η πανδημία και ο αριθμός των νεκρών που αυξανόταν συνεχώς σε κάθε χώρα επισκίασε τα πάντα. 

Σημειώνεται ότι το Χέιζελ, το βελγικό στάδιο συνδέεται με την τραγωδία που συνέβη το 1985 όταν 39 οπαδοί βρήκαν τραγικό θάνατο μια ώρα πριν αρχίσει ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ανάμεσα στη Γιουβέντους.