Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα που φέρει τον Πούτιν να έχει Πάρκινσον

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα που φέρει τον Πούτιν να έχει Πάρκινσον

Το Κρεμλίνο διέψευσε ως αναληθές ένα δημοσίευμα της μαζικής κυκλοφορίας βρετανικής ταμπλόιντ Sun, το οποίο υπαινισσόταν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να πάσχει από την νόσο Πάρκινσον και να ετοιμάζεται να παραιτηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η εφημερίδα επικαλείται τον καθηγητή Βαλέρι Σολοβέι, έναν ρώσο πολιτικό αναλυτή, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας υπαινίχθηκε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας ότι ο Πούτιν δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του να παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Ξένα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο στο παρελθόν για μια σαφή ταλάντευση του δεξιού χεριού, σε σύγκριση με το αριστερό του. Μια ασυμμετρικά μειωμένη ταλάντευση βραχίονα είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό του Πάρκινσον και μπορεί να εκδηλωθεί σε «κλινικά ανέπαφα άτομα με προδιάθεση να αναπτύξουν αργότερα» τη νόσο, σύμφωνα με το British Medical Journal.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο βασίζεται στους ισχυρισμούς του Σολοβέι και το οποίο αναπαρήχθη ευρέως και από άλλες βρετανικές ταμπλόιντ, είναι ψευδές.

«Είναι απόλυτη ανοησία. Όλα είναι καλά με τον πρόεδρο«, είπε ο Πεσκόφ. Ερωτηθείς αν ο Πούτιν σχεδιάζει να παραιτηθεί στο προσεχές μέλλον, όπως ισχυρίζεται ο Σολοβέι, ο Πεσκόφ απάντησε «Όχι».