7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Αιθιοπία: Το κόμμα του πρωθυπουργού Άμπιι κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τις βουλευτικές εκλογές

Το κόμμα του πρωθυπουργού Άμπιι κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τις βουλευτικές εκλογές
Shutterstock

Το Κόμμα της Ευημερίας του πρωθυπουργού Άμπιι Άχμεντ κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές της Αιθιοπίας, ανακοίνωσε σήμερα το εκλογικό συμβούλιο, μια νίκη που εξασφαλίζει στον Άμπιι άλλη μία θητεία στην πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα το κόμμα του Άμπιι κέρδισε 410 από τις 436 έδρες του κοινοβουλιίου, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου Βουμπσέτ Αγέλε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Να σημειωθεί ότι ο Άμπιι χαιρέτισε τις εκλογές της 21ης Ιουνίου ως τις πρώτες ελεύθερες και τίμιες εκλογές της χώρας έπειτα από δεκαετίες καταπιεστικής διακυβέρνησης.

Εντούτοις ένα μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης, ο πόλεμος, η εθνοτική βία και προβλήματα σχετικά με τη διοργάνωση των εκλογών επισκίασαν σε μερικές περιοχές την εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές δεν διεξήχθησαν σε τρεις από τις 10 περιφέρειες της Αιθοπίας.

Αντιστοίχως, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπερχάνου Νέγκα δήλωσε πως το κόμμα του Αιθίοπες Πολίτες για Κοινωνική Δικαιοσύνη (EZEMA) κατέθεσε 207 προσφυγές αφού τοπικοί αξιωματούχοι και πολιτοφύλακες εμπόδισαν παρατηρητές στην περιφέρεια Αμχάρα και στην περιφέρεια των Νότιων Εθνών, Εθνικοτήτων και Λαών.