Το ΚΕΦίΜ απέστειλε τις μεταρρυθμιστικές του προτάσεις στον Πρωθυπουργό

Το ΚΕΦίΜ απέστειλε τις μεταρρυθμιστικές του προτάσεις στον Πρωθυπουργό

Τα κείμενα των προτάσεων που παρουσιάστηκαν στις 11 και 12 Απριλίου στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία» απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΚΕΦίΜ Αλέξανδρος Σκούρας, μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΕΦίΜ κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Eκλογικής Eπιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 13 Απριλίου. 

Στη συνοδευτική του επιστολή, ο κ. Σκούρας επισημαίνει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα των προτάσεων, που έχουν ως γνώμονα την αύξηση της οικονομικής ελευθερίας, την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του κράτους δικαίου. Τονίζει, παράλληλα, ότι οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες επιμελήθηκαν 10 διακεκριμένοι μελετητές, μπορούν αποδεδειγμένα να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και προκοπής.

Ο Αλέξανδρος Σκούρας, μάλιστα, επισημαίνει πως οι προτάσεις του ΚΕΦίΜ ξεκινούν από τη θεμελιώδη παραδοχή ότι αυτό που πρωτίστως χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, ενίσχυση της απασχόλησης, και αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης παιδείας και βασίζονται σε βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αποδίδουν σημαντικότατα θετικά αποτελέσματα, ιδίως σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και των προοπτικών των οικονομικά αδύναμων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αλέξανδρου Σκούρα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκ μέρους του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης, σας ευχαριστώ ειλικρινά για την αναφορά σας σε μας και το έργο μας κατά την ομιλία σας στη συνεδρίαση της Eκλογικής Eπιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 13 Απριλίου.

Όπως κι εσείς επισημάνατε, οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις που παρουσιάσαμε στις 11 και 12 Απριλίου στο πλαίσιο του εγχειρήματός μας “Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία” κινούνται σε διαφορετική φιλοσοφία από την εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς έχουν σαφή φιλελεύθερο χαρακτήρα και γνώμονα την αύξηση της οικονομικής ελευθερίας, την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του κράτους δικαίου.

Οι προτάσεις μας, τις οποίες επιμελήθηκαν δέκα διακεκριμένοι μελετητές, μπορούν αποδεδειγμένα να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και προκοπής. Ξεκινούν από τη θεμελιώδη παραδοχή ότι αυτό που πρωτίστως χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, ενίσχυση της απασχόλησης, και αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης παιδείας. Βασίζονται σε βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αποδίδουν σημαντικότατα θετικά αποτελέσματα, ιδίως σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και των προοπτικών των οικονομικά αδύναμων, στους οποίους διακηρυκτικά απευθύνεστε κατά προτεραιότητα.

Με χαρά σας αποστέλλω τα πλήρη κείμενα των προτάσεών μας, προκειμένου να διαμορφώσετε μια εμπεριστατωμένη εικόνα τους».