Το Ισραήλ απορρίπτει τη συγγνώμη του Αμπάς για σχόλια του για τους Eβραίους

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συγγνώμη του Αμπάς για σχόλια του για τους Eβραίους

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν απέρριψε σήμερα τη συγγνώμη που ζήτησε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς για δηλώσεις που έκανε για τους εβραίους.

Ο 82χρονος Αμπάς, γνωστός ως Αμπού Μάζεν, δήλωσε σήμερα ότι «δεν ήταν πρόθεσή μου» να προσβάλω τους εβραίους. Όμως ο Λίμπερμαν έγραψε στο Twitter: «Ο Αμπού Μάζεν είναι ένας θλιβερός αρνητής του Ολοκαυτώματος, ο οποίος έγραψε διδακτορικό για την άρνηση του Ολοκαυτώματος και αργότερα εξέδωσε και ένα βιβλίο για την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οι συγγνώμες του δεν είναι αποδεκτές».

Ο Αμπάς καταδικάσθηκε από τους Ισραηλινούς, τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και τον ΟΗΕ επειδή δήλωσε τη Δευτέρα πως οι σφαγές σε βάρος των εβραίων της Ευρώπης στη διάρκεια της Ιστορίας οφείλονταν λιγότερο στον αντισημιτισμό απ'' ό,τι στον ρόλο τους μέσα στην κοινωνία, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα.

«Αν αυτά που είπα ενώπιον του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου προσέβαλαν ανθρώπους, ιδιαίτερα ανθρώπους του εβραϊκού θρησκεύματος, τους ζητώ συγγνώμη. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες πως δεν ήταν πρόθεσή μου να (προσβάλω τους εβραίους) και να επαναλάβω τον πλήρη σεβασμό μου για την εβραϊκή θρησκεία, καθώς και για όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες», δήλωσε σήμερα ο Αμπάς.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι καταδικάζουμε το Ολοκαύτωμα, κάτι που έχουμε κάνει από καιρό, ως το πιο φρικτό έγκλημα στην Ιστορία και να εκφράσω τη συμπόνια μας για τα θύματά του», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP