Το Ίδρυμα Ρόναλντ Ρήγκαν ζητά από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί το όνομά του 

Το Ίδρυμα Ρόναλντ Ρήγκαν ζητά από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί το όνομά του 

Το Ίδρυμα και το Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρήγκαν με επιστολή του προς την καμπάνια επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ και την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων ζητά να μην γίνεται χρήση του ονόματος του τέως προέδρου των ΗΠΑ για «κερδοσκοπικούς λόγους».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η καμπάνια Τραμπ ανάφερε στους συμμετέχοντες σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων την περασμένη εβδομάδα ότι «με δωρεάν άνω των 45 δολαρίων θα έπαιρναν δύο χρυσά νομίσματα με τις όψεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρόναλντ Ρήγκαν».

Η Μέλισσα Γκιλερ υπεύθυνη μάρκετινγκ του ιδρύματος δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post «έχουμε τα πλήρη δικαιώματα χρήσης του ονόματος Ρήγκαν. Τα νομίσματα που δόθηκαν με την όψη του τέως προέδρου δεν είχαν την συγκατάθεση μας. Έχουμε ζητήσει από τους νομικούς μας συμβούλους να ελέγξουν το ζήτημα περαιτέρω».

Με δεδομένο ότι ο 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ αποτελεί μια εμβληματική μορφή για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα  δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το περιστατικό θα έχει επιπτώσεις στην καμπάνια του Τραμπ.