Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα θα ακούγεται από αύριο Σάββατο στα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ τα οποία θα περιπολούν για την αποτροπή συνωστισμού Ελλήνων πολιτών και μεταναστών σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που θα ακούγεται 4 γλώσσες και 2 διαλέκτους απευθυνόμενο προς όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων θα αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο».

Αναλυτικότερα, το κείμενο θα αναπαράγεται στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά ακόμη και σε διάλεκτο Ουρντού και Φαρσί, οι οποίες ομιλούνται από τους υπηκόους του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, είτε θα ακούγονται διαδοχικά, είτε με επιλογή του πληρώματος του περιπολικού αναλόγως της εθνικότητας των πολιτών που δεν έχουν περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις, και εξόδους, οι οποίοι θα εντοπιστούν να συναθροίζονται μαζικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το μέτρο θα υλοποιηθεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.