To hedge fund Τhird Point του Ντάνιελ Λεμπ κατέχει ήδη «σημαντικό» μερίδιο στη Vivendi

To hedge fund Τhird Point του Ντάνιελ Λεμπ κατέχει ήδη «σημαντικό» μερίδιο στη Vivendi

Το hedge fund Third Point του Ντάνιελ Λεμπ κατέχει σημαντικό μερίδιο στη Vivendi SE και έχει επενδύσει στον γίγαντα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πηγή γνωστή με τις συμμετοχές της εταιρείας τη Δευτέρα.

«Η εταιρεία δεν έχει ακόμη δει αποδείξεις του μεριδίου του Λεμπ», δήλωσε εκπρόσωπος της Vivendi. Μέχρι στιγμής, η Third Point δεν έχει ακόμη εκφράσει γνώμη σχετικά με το αν θα υποστηρίξει την πώληση της Universal Music Group.

Η Vivendi, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ, ανακοίνωσε νωρίτερα τον Φεβρουάριο ότι θα διανείμει στους μετόχους το 60% του κεφαλαίου της θυγατρικής Universal Music Group. Με επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Vivendi, το Bluebell Capital Partners ζητούσε τότε από την εταιρεία επιπλέον μέρισμα 3 δισ. δολαρίων ή 2,8 δολαρίων ανά μετοχή, στη συμφωνία.

Το Bluebell, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών νωρίτερα φέτος μέσω της εκστρατείας του για την εκδίωξη του επικεφαλής της Danone, υποστηρίζει ότι η δομή του σχεδίου για την Universal Music Group είναι επιζήμια για τους μικρότερους μετόχους της, σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πριν λίγες μέρες πάντως, φήμες ήθελαν τον hedge fund manager Ουίλιαμ Άκμαν και τη SPAC του να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Universal Music η οποία θα μπορούσε να αποτιμήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της μουσικής βιομηχανίας στα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή μέσα.