7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

To Facebook κλείνει για δύο χρόνια τον λογαριασμό του Τραμπ- Τι απάντησε

To Facebook κλείνει για δύο χρόνια τον λογαριασμό του Τραμπ- Τι απάντησε
AP Photo/John Raoux, File

Την αναστολή του λογαριασμού του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για διάστημα δύο ετών, ανακοίνωσε η Facebook, παρατείνοντας τον αποκλεισμό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το κοινωνικό δίκτυο, τότε πρόκειται να επαναξετάσει εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και θα αποφασίσει εάν θα αποκαταστήσει τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram.

«Θα αξιολογήσουμε εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα περιστατικά βίας, τους περιορισμούς στις ειρηνικές συγκεντρώσεις και άλλους δείκτες αστικών αναταραχών», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της. 

«Εάν διαπιστώσουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, θα επεκτείνουμε τον περιορισμό για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε την απόφασή μας έως ότου υποχωρήσει αυτός ο κίνδυνος» πρόσθεσε.

Αυτή η απόφαση περί αποκλεισμού του στερεί από τον Τραμπ ένα σημαντικό διαδικτυακό μέσο επικοινωνίας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, όταν το κόμμα του θα δώσει μάχη για τις έδρες του Κογκρέσου. Εντούτοις, σημαίνει ότι θα μπορέσει πιθανόν να επιστρέψει στο Facebook πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στα τέλη του 2024.

Ο Τραμπ από την πλευρά του έκανε λόγο για «προσβολή» προς τα «75 εκατομμύρια» των Αμερικανών, που τον ψήφισαν το 2020. «Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε από τα κοινωνικα δίκτυα μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ενώ κατηγορείται για τις επαναλαμβανόμενες, αβάσιμες καταγγελίες του περί εκλογικής νοθείας και τις δηλώσεις του ενθάρρυνσης προς εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού κοινοβουλίου.