Το εμβόλιό της παράγει αντισώματα κατά της παραλλαγής Δέλτα
Moderna

Το εμβόλιό της παράγει αντισώματα κατά της παραλλαγής Δέλτα

H αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Μοderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλια της παράγει αντισώματα κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Ερευνητές της Moderna εξέτασαν δείγματα αίματος από οκτώ ανθρώπους για αντισώματα κατά διάφορων εκδοχών της πρωτεϊνης ακίδας από διαφορετικές παραλλαγές του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα που εμφανίστηκε στην Ινδία.

«Το εμβόλιο παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα κατά όλων των παραλλαγών που ελέγχθηκαν» ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία σύμφωνα με το Bloomberg.

Oι προστατευτικές πρωτεϊνες ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα επειδή μπορούν να εμποδίσουν τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα.

Σε σχέση με την ποσότητα των αντισωμάτων που παράγονται κατά της κύριας εκδοχής του ιού, τα αντισώματα κατά της παραλλαγής Δέλτα ήταν 2,1 φορές λιγότερα.

Τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν μειωμένα κατά 4,2 φορές κατά της παραλλαγής Ήτα που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νιγηρία και οκτώ φορές κατά της νέας παραλλαγής Α.VOI.V2 που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Αγκόλα.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη μελέτη των παραλλαγών, τη δημιουργία δεδομένων και την κοινοποίησή τους όποτε καθίστανται διαθέσιμα. Αυτά τα νέα δεδομένα ενθαρρύνουν και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο της Moderna προσφέρει προστασία έναντι των παραλλαγών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.