Κυρ. Μητσοτάκης: «Το είπαμε, το κάναμε» - Η διακυβέρνηση των πρώτων 7 μηνών

«Το είπαμε, το κάναμε» - Η διακυβέρνηση των πρώτων 7 μηνών

Με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τον απολογισμό των επτά πρώτων μηνών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει πως «μέσα σε 7 μήνες καταφέραμε πολλά. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας γραμμή γραμμή. Το είπαμε. Το κάναμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς».

Στο βίντεο περιλαμβάνονται 9 κεντρικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί προεκλογικά. Και είναι ενδεικτικό πως ορισμένες εξ αυτών όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, εφαρμόστηκαν νωρίτερα.

Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη μείωση του ΕΝΦΙΑ που εφαρμόστηκε από το 2019, την κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα πανεπιστήμια, το επίδομα γέννησης 2000 ευρώ για κάθε παιδί και την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, την ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας με 1.500 νέους αστυνομικούς και την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή για 3 χρόνια.

Επίσης, στη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10,000 ευρώ από 22% στο 9%, τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις αλλά και στην παρέμβαση που οδήγησε στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από το μόνιμο τόπο διαμονής του

«Έχουμε αποδείξει πως ό,τι λέμε, γίνεται. Μέσα σε 7 μήνες καταφέραμε πολλά. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας γραμμή γραμμή. Το είπαμε. Το κάναμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ  το βίντεο κλείνει με το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων για το 2020, μια λίστα με 134 προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις που αφορούν όλους τους τομείς διακυβέρνησης και λειτουργίας της χώρας και οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει.