7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Το δηλητήριο των αρνητών και ο ανεμβολίαστος διοικητής

Το δηλητήριο των αρνητών και ο ανεμβολίαστος διοικητής

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται, μετά από σχετική παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις κατά τόπου Εισαγγελικές Αρχές, 13 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια για την φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τα υπό διερεύνηση Κέντρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Κέντρο Υγείας του Παλαμά στην Καρδίτσα από όπου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης, το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, το νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, το νοσοκομείο Μεσολογγίου, τα δύο νοσοκομεία της Αχαϊας (Άγιος Ανδρέας και Πανεπιστημιακό Ρίου) και το γενικό νοσοκομείο Θήρας αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου ενός κυκλώματος επίορκων υγειονομικών.

Προέβησαν σε έκνομες ενέργειες, ώστε να μην βγουν σε αναστολή εργασίας όντας μη εμβολιασμένοι, ενώ σοκ προκαλεί το γεγονός πως ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ παράμενε έως χθες στη θέση του χωρίς να έχει εμβολιαστεί, βάζοντας μάλιστα «πλάτη» για ομοϊδεάτες υγειονομικούς του στρατιωτικού νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal.gr, ο Διοικητής που υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία είχε ήδη ζητήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επέδιδε τις πράξεις αναστολής εργασίας στο μη εμβολιασμένο προσωπικό του ΝΙΜΙΤΣ επικαλούμενος κοινωνικούς λόγους, όπως η απώλεια μισθολογικών απολαβών.

Το χρονικό της προ-αναγγελθείσας παραίτησης ξεκίνησε μετά την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου πως στο ΝΙΜΙΤΣ 100 υγειονομικοί μεταξύ των οποίων και ο (πρώην) διοικητής υποστράτηγος Σέργιος Γκιζάρης εξακολουθούσαν να βρίσκονται όλοι στα πόστα τους και πως ανάλογες συνθήκες επικρατούν σε περιφερειακά νοσοκομεία όπως τα δύο νοσοκομεία της Αχαϊας «Άγιος Ανδρέας» και Πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ρίου, με τις διοικήσεις να κάνουν τα στραβά μάτια για τις αναστολές ώστε να μείνει προσωπικό, για να βγουν οι βάρδιες.

Τα 13 εμβολιαστικά κέντρα θα ελεγχθούν εξονυχιστικά από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών και την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού-«μαϊμού», τα οποία μαζί με τα πλαστά αποτελέσματα από rapid test και τα αντιστοίχως πλαστά πιστοποιητικά νόσησης διαχέονται σαν δηλητήριο στις υγειονομικές Δομές, δυναμιτίζοντας την εθνική προσπάθεια για την απόκτηση τείχους ανοσίας, στην πιο κρίσιμη συγκυρία, τέσσερις μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναφερόμενος στα υπό διερεύνηση εμβολιαστικά κέντρα ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης εξηγεί ότι τα προειδοποιητικά «σημάδια», που κινητοποιούν τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αυξομειώσεις στον αριθμό των εμβολιασμών από μήνα σε μήνα όπως και οι καταχωρήσεις αυξημένου αριθμού εμβολιασμών μετά τη βραδινή λήξη της εμβολιαστικής περιόδου και προσθέτει ότι οι επίορκοι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν πειθαρχική παραπομπή, αναστολή εργασίας, οριστική παύση και ποινική δίωξη με την πρόσφατη αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών να ορίζει το πρόστιμο ανά περιστατικό στα 5.000 ευρώ, με το πρόστιμο να επιβάλλεται τόσο σε αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό όσο και αυτόν που το εκδίδει.

Συνοπτικά την κατάσταση αποδίδει το tweet του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη πως: «τα ‘μαϊμού’ πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Έδωσα εντολή στους ΥΠΕάρχες (Διοικητές των ΥΠΕ) για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι Εισαγγελέας, Πειθαρχικό και διαθεσιμότητα.»

Το οργανωμένο κύκλωμα των επίορκων υγειονομικών -όπως το χαρακτήρισε η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου- που με έκνομες ενέργειες εκμεταλλεύονται τις «αδυναμίες» του συστήματος για να εκδώσουν πλαστά έγγραφα ώστε να αποφύγουν τον εμβολιασμό και παράλληλα να μην βγουν σε αναστολή εργασίας ξεκίνησε να ξηλώνεται από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά στην Καρδίτσα, με την διοικητική υπάλληλο που εξέδωσε 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις διασυνδέσεις της στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Πέραν του χρηματισμού που είναι το εμφανές δέλεαρ για τέτοιες έκνομες πράξεις, χρησιμοποιείται ως κίνητρο και η ιδεοληψία, η θρησκοληψία και κάθε είδους εύπιστη στάση σε θεωρίες συνωμοσίας που «διακινούνται» μεταξύ των αρνητών.

Η παράνομη δραστηριότητα υγειονομικών -των μπροστάρηδων του Συστήματος Υγείας- σοκάρει την κοινή γνώμη, ενώ ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως ο «τιμονιέρης» ενός στρατιωτικού νοσοκομείου μπορεί ο ίδιος να παραβαίνει το Νόμο (του υποχρεωτικού εμβολιασμού) και να συγκαλύπτει και άλλους αρνητές, αντί να παραδίδει ως οφείλει ηθικά την παραίτησή του, καθώς έχει δει με τα μάτια του τις συνέπειες της πανδημίας μέσα στις Εντατικές Μονάδες Θεραπείας του νοσοκομείου.

Την ώρα που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες -όπως η Δανία- υποβιβάζουν την covid από κρίσιμη υγειονομική απειλή σε ενδημική νόσο, έχοντας πετύχει 75% ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, στην Ελλάδα η πανδημία αναβαθμίζεται από υγειονομική απειλή σε κοινωνική και θεσμική νόσο προκαλώντας…θρόμβωση και στις ηθικές αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία των πολιτών.