Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στη «HOPEgenesis»

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, 22:51
-A +A
Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στη «HOPEgenesis»

Με την επίσημη τελετή απονομής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκε σήμερα η βράβευση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «HOPEgenesis», που ασχολείται με το σοβαρό θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω οργανισμός τιμήθηκε με την ευρωπαϊκή αυτή διάκριση για το έτος 2018 ύστερα από πρόταση και στήριξη της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός «HOPEgenesis» ιδρύθηκε το 2015 και έχει σκοπό να συμβάλει μέσω των δράσεων του στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που μαστίζει την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένες περιοχές της χώρας και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Ειδικότερα, τους παρέχει δωρεάν ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλύπτει όλα τα έξοδα προγεννητικού ελέγχου και τοκετού και στηρίζει κάθε έγκυο με δωρεάν ψυχό-κοινωνική υποστήριξη.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελετή απονομής του βραβείου περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις των εκπροσώπων της «HOPEgenesis» με το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την κυρία Βόζεμπεργκ και ανταλλαγή απόψεων για τη σημασία του θεσμού στην προώθηση των πανευρωπαϊκών αξιών. Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε ότι το έργο που επιτελεί η ΜΚΟ «HOPEgenesis» αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Εκτός από την ΜΚΟ «HOPEgenesis», βραβεύτηκαν δύο ακόμα ελληνικές συμμετοχές και συγκεκριμένα η ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και της προστασίας μητέρας και παιδιού και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης» που δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης και της ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 15/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα