Το Βραβείο Προμηθέας 2019 απονέμει στον Φώτη Γεωργελέ το ΚΕΦίΜ

Το Βραβείο Προμηθέας 2019 απονέμει στον Φώτη Γεωργελέ το ΚΕΦίΜ

Στον εκδότη της εφημερίδας Athens Voice, Φώτη Γεωργελέ θα απονεμηθεί από το ΚΕΦίΜ το φετινό βραβείο Προμηθέας για την Προάσπιση της Ατομικής Ελευθερίας.

Η εκτελεστική ομάδα του ΚΕΦίΜ κατέληξε στην απόφαση αυτή αναγνωρίζοντας την σταθερή δέσμευση του Φώτη Γεωργελέ στην υπεράσπιση της ενημέρωσης και της ελευθερίας του λόγου.

Η στάση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα, με την Ελλάδα να καταγράφει αλλεπάλληλα απογοητευτικές επιδόσεις σε κρίσιμες διεθνείς κατατάξεις όπως ο Δείκτης Ελευθερίας του Λόγου, και με μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στη χώρα μας να υφίστανται συχνές επιθέσεις φίμωσης, όπως συνέβη χαρακτηριστικά με τις πρόσφατες δύο καταδρομικές επιθέσεις εναντίον της Athens Voice.

Υπό το πρίσμα αυτό, η συμβολική βράβευση του Φώτη Γεωργελέ υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα κάθε φίλου της ελευθερίας στη χώρα μας να αντιταχθούμε σε όσους επιδιώκουν τον περιορισμό της έκφρασης και του λόγου, απ' όπου κι αν αυτοί προέρχονται.

Το βραβείο Προμηθέας για την Προάσπιση της Ατομικής Ελευθερίας θεσπίστηκε πέρυσι και οι αποδέκτες του για το 2018 ήταν ο Θανάσης Μαυρίδης, ο Παναγιώτης Λάμψιας και η Κατερίνα Γαλανού.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens.

Για περισσότερα μπορείτε να πληροφορηθείτε εδώ ενώ για να κλείσετε εισιτήρια εδώ