Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ένωσε τις δυνάμεις του με τη συγγραφέα Λία Λάππα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ένωσε τις δυνάμεις του με τη συγγραφέα Λία Λάππα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με γκόθικ διακόσμηση το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά διοργάνωσε μια βραδιά που ένωσε και ενέπνευσε τις γυναίκες που επιχειρούν αλλά και εκείνες που εμπνέουν.

Την ιδέα είχε η ειδική σύμβουλος του Β.Ε.Π και σύμβουλος επενδύσεων Βίκυ Μαυρομάτη η οποία προσκάλεσε την συγγραφέα Λία Λάππα να μιλήσει για την εμπειρία της δηλαδή πως από συγγραφέας κατάφερε να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας με δικές της εκδόσεις και πωλήσεις.

Μάλιστα τα βιβλία αυτοβελτίωσης της ομιλήτριας, δόθηκαν δωρεάν σε μια υπέροχη χειροποίητη λινή θήκη στο κοινό, ως αναμνηστικά της εκδήλωσης.

Η βραδιά όμως είχε αναφορά και εκτός συνόρων με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της  της Μ.Κ.Ο Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα να αναφέρεται στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών που διενεργεί η Μ.Κ.Ο  σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ , Μεξικό, Νεπάλ και Λιβερία.

Στο πάνελ των ομιλητών και η πρέσβειρα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέλος του Β.Ε.Π Κλαίρη Περηφάνου, η οποία δραστηριοποιείται στον ανδροκρατούμενο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής. Δύναμη, στοχοπροσήλωση και πείσμα  είναι τα υλικά που χρησιμοποίησε για να βρεθεί τόσο ψηλά σε τόσο δύσκολο μετερίζι.

Το ψυχολογικό προφίλ των γυναικών που τολμούν αλλά και η ανάλυση εννοιών όπως ισοτιμία των δυο φύλων αλλά και η διαφορετικότητα της φύσης γυναικών και ανδρών έδωσε η ψυχίατρος  Γεωργία Μπαλτά τονίζοντας πως ο σεβασμός ανάμεσα στα δυο φύλα είναι η βάση για την υγιή συνύπαρξη και αλληλοσυμπλήρωση σε κάθε κοινή δραστηριότητα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος Ανδριανός Μιχάλαρος ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από τις δράσεις της ομάδας γυναικείας επιχειρηματικότητας  του ΒΕΠ αλλά και από την μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση. Στον ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθυντή του Β.Ε.Π Μιχάλη Γιαγκά.

Την παρουσίαση της επιτυχημένης βραδιάς παρουσίασε ο δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Χάρης Λαζαρόπουλος ο οποίος έδωσε τον λόγο και σε γυναίκες- επιχειρηματίες από το κοινό που εξέφρασαν τις ανάγκες και τα προβλήματα που συναντούν.

Ηχηρά ονόματα από επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς παραβρέθηκαν στο  ΣΗΜΕΙΟΝ PIREE για να τιμήσει τις γυναίκες που επιχειρούν αλλά και τις δράση του Β.Ε.Π.