Το Βέλγιο για να πάρει το EURO πρέπει να ξεχάσει τα... υπόλοιπα

Το Βέλγιο για να πάρει το EURO πρέπει να ξεχάσει τα... υπόλοιπα

Για την Εθνική Βελγίου το αποψινό φιλικό με την Εθνική Ελλάδας στο «Ρουά Μποντουάν» των Βρυξελλών (21:45, COSMOTE TV SPORT 1 και OPEN TV) είναι ακόμη ένα βήμα στο δρόμο της προς το EURO. Το φαβορί για να κατακτήσει τη διοργάνωση συμμετέχει στο δεύτερο όμιλο μαζί με τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Ρωσία, κόντρα στην οποία θα κάνει και την πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 12 Ιουνίου.

Από τις 24 ομάδες που συμμετέχουν στο EURO, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αυτή με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας (28,73 χρόνια). Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να φτάσει στην επιτυχία, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσει στην άκρη όλα όσα απασχολούν μια Εθνική ομάδα γεμάτη αστέρες και με το μεταγραφικό «παράθυρο» ανοιχτό.

«Το ματς με την Ελλάδα θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Εχουν Ολλανδό προπονητή (τον Τζον φαν'τ Σχιπ) και θα μας πιέσουν ψηλά, ενώ πρόκειται για μια δυνατή ομάδα στην άμυνα. Θα δοκιμάσουμε ορισμένους συνδυασμούς και συνεργασίες και θέλουμε να δούμε την αγωνιστική κατάσταση των παικτών και τί μπορούν να κάνουν καλύτερα αυτή την εποχή σε συνθήκες αγώνα», ανέφερε ο προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο κόουτς είναι ο πρώτος που βρίσκεται σε ρόλο πρωταγωνιστή πολλών σεναρίων. Πότε για τη Μπαρτσελόνα, πότε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, πότε για την Τότεναμ ή και για την Εβερτον μετά το «αντίο» του Κάρλο Αντσελότι. Λέγεται, δε, πως αν φύγει κι ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο από την Παρί Σεν Ζερμέν, δεν αποκλείεται το όνομά του ν' ακουστεί και για εκείνη. Το EURO μοιάζει να είναι το τέλος του δρόμου για τον Ισπανό τεχνικό. Θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση στην ποδοσφαιρική βιομηχανία ενδεχόμενη παραμονή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Από το ματς με τη «γαλανόλευκη» θα λείψει ο Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να βρει τη φόρμα του μετά από δύο σεζόν γεμάτες προβλήματα και τραυματισμούς. Στην ισπανική πρωτεύουσα έχουν ήδη αρχίσει τα... όργανα. Η «βασίλισσα» είναι ανοιχτή στο ν' ακούσει προτάσεις και σύμφωνα με την εφημερίδα MARCA θα τον έδινε ακόμη και για 50 εκατομμύρια ευρώ100 εκατομμύρια λιγότερα από όσα συμφώνησε (μαζί με τα μπόνους) για να τον πάρει από την Τσέλσι το 2019. «Δεν πρόκειται να φύγω, θέλω να πετύχω με τη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε. Ωστόσο, η ομάδα του χρειάζεται χρήματα και ίσως να είναι από τους λίγους που μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της. Κι ο μεγάλος στόχος της, Κιλιάν Εμπαπέ θα παίξει στα αριστερά της επίθεσης της, εφόσον τον αποκτήσει, στη θέση του Αζάρ...

Αμφιβολίες υπάρχουν και γύρω από τον στράικερ Ρομέλου Λουκάκου. Ναι μεν είπε πως δεν σκοπεύει να φύγει από την Ιντερ, παρά την αποχώρηση του προπονητή Αντόνιο Κόντε. Ωστόσο, οι «νερατζούρι» πρέπει να καλύψουν οικονομικές τρύπες και είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες τους. Επιπλέον, η εταιρία που διαχειρίζεται την καριέρα του θέλει να τον μετατρέψει σε παγκόσμιο σταρ του αθλήματος. Η Τσέλσι ενδιαφέρεται, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως και η Μάντσεστερ Σίτι του έχει κάνει πρόταση και του δίνει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα που τον προσέγγισε.

Επειτα είναι και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι και «εγκέφαλος» του επιθετικού παιχνιδιού της Εθνικής Βελγίου, υπέστη κάταγμα στη μύτη και στο αριστερό ζυγωματικό στον τελικό του Champions League. Ο Μαρτίνεθ αποκάλυψε πως αν και δεν θα χρειαστεί να χειρουργηθεί όλα δείχνουν πως δεν θα είναι έτοιμος να παίξει στο πρώτο ματς του EURO. «Πρέπει να βρούμε αντικαταστάτη και κόντρα στην Ελλάδα περιμένω από τους παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν σ' αυτό το ρόλο να δείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν», υποστήριξε.

Ο Ισπανός τεχνικός λειτουργεί σαν να μπορεί να απομονώσει από την καθημερινότητα της ομάδας τις ερωτήσεις για την καριέρα του. Αυτό που τον απασχολεί είναι τί γίνεται μ' αυτό των παικτών. Παρόμοιες ανησυχίες έχει και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου. Η επιστροφή του Τιερί Ανρί σε ρόλο βοηθού με αποστολή να εργάζεται αποκλειστικά με τους επιθετικούς στη διάρκεια του EURO δεν είναι τυχαία. Ο «Τιτί» είχε τον ίδιο ρόλο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με τους παίκτες να αναδεικνύουν πως η παρουσία του τους βοήθησε όχι μόνο να βελτιωθούν αγωνιστικά, αλλά και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο, τερματίζοντας, τελικά, στην 3η θέση.