Το BBC θα δημοσιεύσει τα ονόματα των υψηλότερα αμειβομένων υπαλλήλων του

Το BBC θα δημοσιεύσει τα ονόματα των υψηλότερα αμειβομένων υπαλλήλων του

Το βρετανικό BBC θα αποκαλύψει τους μισθούς των υψηλότερα αμειβομένων υπαλλήλων του για πρώτη φορά σήμερα έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας-τιμής στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Το BBC, το οποίο χρηματοδοτείται από έναν φόρο που καταβάλλει κάθε νοικοκυριό το οποίο διαθέτει τηλεόραση, δέχεται επί χρόνια πιέσεις για να αποκαλύψει πόσο πληρώνει τα μεγάλα ονόματά του και η υποχρέωση να τα κατονομάσει εντάσσεται στο πλαίσιο μιας 10ετούς νομικής διευθέτησης με την κυβέρνηση.

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός υποστηρίζει ότι έχει να ανταγωνιστεί εμπορικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όπως το ITV και το Sky για την πρόσληψη ταλαντούχων δημοσιογράφων και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η προσέγγισή του όσον αφορά τις αμοιβές.

"Το BBC λειτουργεί σε μια ανταγωνιστική αγορά και αυτό δεν διευκολύνει το δίκτυο να διατηρήσει τα ταλέντα που αγαπά το κοινό", δήλωσε ο γενικός διευθυντής Tony Hall.

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που αφορούν όποιον αμείβεται με περισσότερες από 150.000 στερλίνες (περίπου 169,6 χιλιάδες ευρώ) ετησίως στις 1000 GMT.

Ήδη έχει ανακοινώσει ότι το ένα τρίτο των ονομάτων στη λίστα είναι γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ