Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας από τον Νίκο Χαρδαλιά

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας από τον Νίκο Χαρδαλιά

Το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιουνίου, αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το νέο καθεστώς για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και αφού νωρίτερα εντός της ημέρας έχουν προηγηθεί οι σχετικές εισηγήσεις από την επιτροπή ειδικών που συνεδριάζει σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως», οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους θα βγουν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ή ακόμα και νωρίτερα, μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες και συμπλήρωσε ότι ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα, εκτιμώντας ότι η απόφαση θα παρθεί εντός της ημέρας.

Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως έγραφε το Liberal κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων θα τεθεί προς συζήτηση η εισήγηση της κυβέρνησης που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

  • Να μπει τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αν είναι επιδημιολογικά αποδεκτό.
  • Το απαγορευτικό στη χρήση μάσκας να αφορά τόσο στους εμβολιασμένους αλλά και σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. 
  • Η νέα αυτή κίνηση θα αφορά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τις σχετικές απαγορεύσεις για τους εσωτερικούς χώρους να παραμένουν σε ισχύ. 

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το τέλος στη χρήση μάσκας μπορεί να επισπευσθεί, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στη χώρα και εξ ορισμού βοηθούν στην επιβράδυνση της όποιας διασποράς του ιού.