Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ δικαίωσε τους στρατιώτες για τη χρήση πυρών στη Γάζα

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ δικαίωσε τους στρατιώτες για τη χρήση πυρών στη Γάζα

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Πέμπτη το δικαίωμα του στρατού να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστίνιων που πραγματοποιούν βίαιες διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, με την απόφασή του, που εκτείνεται σε 41 σελίδες, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή ισραηλινών και παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν ζητήσει στα τέλη Απριλίου να σταματήσει ο ισραηλινός στρατός να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Έσθερ Χαγιούτ δέχθηκε την άποψη της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές στη Γάζα δεν είναι ειρηνικοί πολίτες, αλλά παράγοντες ένοπλης σύγκρουσης» μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας διαδηλώνουν από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος των συνόρων του θύλακα αυτού με το Ισραήλ απαιτώντας να επιστρέψουν στα εδάφη που εγκατέλειψαν κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.