Το άβατο του κ. Λάμπρου!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, 08:45 - Τελευταία ενημέρωση: 15:28
-A +A
Το άβατο του κ. Λάμπρου!

Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου έρχεται δύο ημέρες μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τον ρόλο του περιβόητου Λάμπρου στην περίθαλψη των μπαχαλάκηδων. Ο ξυλοδαρμός του κ. Οικονόμου δεν είναι πολιτική πράξη. Είναι εγκληματική πράξη από ένα παρακράτος.

Η ελληνική αστυνομία είναι ανίκανη να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη που θέλει να κυκλοφορήσει σε ένα οποιοδήποτε σημείο αυτής της χώρας. Ανέχεται το άβατο στην Πλατεία Εξαρχείων που έχουν επιβάλει οι φίλοι του κ. Λάμπρου. Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς, αφού οι αστυνομικοί δέχονται εντολές από την πολιτική εξουσία.  Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει να έρθει σε διάσταση με τα «κινήματα» εκείνα που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υπόλογη για την πολιτική βία. Για τον ξυλοδαρμό του κ. Οικονόμου, όπως και για ό,τι άλλο συμβεί σε πολιτικούς της αντιπάλους.

Η βία φέρνει βία. Πόσο μάλλον όταν το συντεταγμένο κράτος αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους. Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνουν -δυστυχώς- την ρητορική στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά για τα «δύο άκρα». Ήμουν από εκείνους που είχαν αντιταχτεί σε αυτή την λογική. Δεν μπορούσα και δεν μπορώ ακόμη και σήμερα να πιστέψω ότι ένα νόμιμο κόμμα, το οποίο έχει μάλιστα γίνει και κυβέρνηση, είναι δυνατόν να έχει σχέσεις με ακραία στοιχεία. Ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα πρέπει να στηρίζει την νομιμότητα. Όχι να περιθάλπει ανθρώπους που κινούνται έξω από τα όρια που ορίζει ο νόμος.

Χτες ήταν ο κ. Οικονόμου. Αύριο ποιος; Όποιον επιλέξουν οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Κι αν συλληφθούν, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Υπάρχει ο κ. Λάμπρου! Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται.  Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει νομική προστασία...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

 

Το σχετικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σουρέλη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Τηλεφωνήσαμε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ παριστάνοντας τον συγγενή ενός από τους συλληφθέντες. Αμέσως μας παρέπεμψαν στον κ. Λάμπρου που εκείνη την ώρα ήταν στα γραφεία και μας συνέδεσαν τηλεφωνικά μαζί του.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εχει συλληφθεί ο αδελφός μου στην προχθεσινή διαδήλωση και δεν έχω τη δυνατότητα κάποιου δικηγόρου. Τι μπορώ να κάνω;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εχει συλληφθεί το παιδί στα προχθεσινά;

ΔΗΜ.: Ναι, στα Εξάρχεια.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Και τι ηλικίας είναι το παιδί;

ΔΗΜ.: 15 ετών.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ααα, είναι από τους ανήλικους.

ΔΗΜ.: Ναι, είναι από τους ανήλικους.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα σου δώσω εγώ μία δικηγόρο, σημείωσε 6972…, λέγεται Κ…Κ… Είναι δικηγόρος, εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι συντονίστρια των Δικαιωμάτων, θα της πεις ότι μίλησες με εμένα, με τον Πάνο τον Λάμπρου, θα της πεις το και το. Μην ανησυχείς, οπωσδήποτε θα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει νομική υποστήριξη του παιδιού.

ΔΗΜ.: Είναι μικρός ο αδελφός μου και τον έπιασαν και είναι κατηγορούμενος και για εμπρησμό…

ΛΑΜΠΡΟΥ: Για όλα τα καλά του Θεού που λέμε.

ΔΗΜ.: Και για εμπρησμό, είχαν και μάρτυρες.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Είναι μέσα το παιδί τώρα;

ΔΗΜ.: Ναι, είναι μέσα. Είχε πετάξει κάτι πέτρες, μια μολότοφ. Πού πήγε και έμπλεξε μ’ αυτά; Αλλο η διαδήλωση, άλλο να πάει να σπάει και να πετάει μολότοφ.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Τώρα μην το ψάχνεις, άσ’ το. Γράψε και το κινητό το δικό μου να το έχεις 6944… Πάρε όμως και την Κ…, να μην κάνουμε το σπασμένο τηλέφωνο.

ΔΗΜ.: Σας είπα όμως ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βρε παιδί μου, θα της το πεις αυτό, ότι δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα, τι θα κάνουμε με δικηγόρο. Πες, μίλησα με τον Πάνο, ξεκίνα με αυτό, ότι μιλήσαμε μαζί. Δεν υπάρχει δυνατότητα, τι κάνουμε.

ΔΗΜ.: Ξέρει, φαντάζομαι, αυτές τις υποθέσεις, έχει χειριστεί.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βρε ξέρει, ξέρει, δεν σου λέω τυχαία ένα όνομα. Μπορεί να το αναλάβει η ίδια, μπορεί να σε παραπέμψει αλλού, θα το δούμε. Πάρε την Κ… και θα βρούμε άκρη.

Αμέσως μετά επικοινωνούμε με τη δικηγόρο που μας σύστησε ο κ. Λάμπρου, η οποία μάλιστα είναι Συντονίστρια Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλησπέρα, η κυρία Κ… Κ…;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ K.K.: Μάλιστα.

ΔΗΜ.: Σας παίρνω εκ μέρους του κ. Πάνου Λάμπρου.

K.K.: Μάλιστα.

ΔΗΜ.: Συνέλαβαν προχθές τον αδελφό μου στη διαδήλωση, είναι ένα από τα ανήλικα παιδιά. Μίλησα με τον κ. Λάμπρου και μου έδωσε το κινητό σας γιατί χρειάζομαι νομική βοήθεια και μου είπε να καλέσω εσάς.

K.K.: Είπατε ότι ο αδελφός σας είναι ένας από τους ανήλικους που έχει συλληφθεί;

ΔΗΜ.: Ναι, ναι. Είναι 15 ετών, κατηγορείται για εμπρησμό, μια μολότοφ και κάτι πέτρες. Πέσαμε από τα σύννεφα οικογενειακώς, αλλά κοιτάμε τι θα γίνει με την κατάσταση, γιατί και οι γονείς μου είναι άποροι κι εγώ δεν εργάζομαι. Και κάλεσα τον κ. Λάμπρου και μου είπε να καλέσω εσάς. Τι μπορεί να γίνει;

Κ.Κ.: Πότε πρόκειται να περάσει από ανακριτή; Γιατί είναι θέμα ημερών, αύριο-μεθαύριο.

ΔΗΜ.: Πήγα χθες και τον είδα και θα ξαναπάω το απόγευμα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε, δεν είμαι δικηγόρος, δεν τα ξέρω αυτά. Θα σας καλέσω να σας ενημερώσω.

K.K.: Κι εγώ θα προσπαθήσω να βρω κάποιον δικηγόρο να σας βοηθήσει.

ΔΗΜ.: Εγώ εξήγησα την κατάσταση στον κ. Λάμπρου. Πώς μπορεί να με βοηθήσει κάποιος δικηγόρος, θα χρειαστούν κάποια έξοδα; Αυτή την υπόθεση τη χειρίζεστε εσείς, θα τη χειριστεί κάποιος άλλος;

K.K.: Θα βρούμε κάποιον δικηγόρο που θα τη χειριστεί χωρίς προσωπική αμοιβή.

Καλούμε και πάλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκεται ο κ. Λάμπρου και αυτή τη φορά τον ζητάμε με το όνομά του. Εξάλλου περιμένει το τηλεφώνημά μας για να τον ενημερώσουμε τι έγινε με τη δικηγόρο. Και στη δεύτερη επικοινωνία μας με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον ρωτάμε για το οικονομικό, δηλαδή ποιος θα πληρώσει τον δικηγόρο που θα αναλάβει την υπεράσπιση του συγγενή μας, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει συλληφθεί επειδή πέταγε μολότοφ και πέτρες μετά την πορεία προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Μετά τους διαλόγους με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», o υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον αντεξουσιαστικό αγώνα στηρίζοντας τους συλληφθέντες για εμπρησμούς με μολότοφ στα πρόσφατα επεισόδια που τάραξαν για άλλη μία φορά το κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Νο 2 ΜΕ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μου είπε καταρχάς ότι θα κοιτάξει να δει ποιος δικηγόρος μπορεί να το χειριστεί. Δηλαδή δεν μου είπε ξεκάθαρα ότι θα το χειριστεί εκείνη.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι, μα δεν είναι απαραίτητο. Γιατί είναι θέμα συντονισμού.

ΔΗΜ.: Υπάρχει μια ομάδα δικηγόρων δηλαδή που τα χειρίζεται και μπορεί να με παραπέμψει σε κάποιον άλλον;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι, ναι, ακριβώς.

ΔΗΜ.: Αν χρειαστεί ένα ποσό πώς μπορεί να καλυφθεί;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα εξασφαλιστεί, μωρέ, μη στεναχωριέσαι. Θα βρούμε λύση.

ΔΗΜ.: Θέλω να είμαι διασφαλισμένος. Το κόμμα μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό, να με καλύψει;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Μη στεναχωριέσαι, κάτι θα γίνει. Θα βρούμε λύση.

ΔΗΜ.: Να μην έχω άγχος και γι’ αυτό…

ΛΑΜΠΡΟΥ: Να μην έχεις άγχος.

 

Διαβάστε ακόμα:

- B. Οικονόμου: Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου

- Α. Σαμαράς: "Η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι"

- Δύο στα δύο για τους κουκουλοφόρους με νέο χτύπημα στα γραφεία του Τειρεσία

- Βουλή: Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης στον Β. Οικονόμου

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα