Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, 13:53

-A +A

Tο 57% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του συνασπισμού «Τζαμάικα»

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, 13:53
Tο 57% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του συνασπισμού «Τζαμάικα»
-A +A

Το 57% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ του λεγόμενου «συνασπισμού Τζαμάικα», δηλαδή μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen), και μόνο το 26% υπέρ της συνέχισης του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa η οποία διεξήχθηκε για λογαρισμό του περιοδικού Stern. Πιο συγκεκριμένα, το 84% των Πρασίνων (Die Gruenen), το 81% των Φιλελευθέρων (FDP) και το 58% των Χριστιανοδημοκρατών υποστηρίζουν τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών τάσσονται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης κατόπιν αμοιβαίων υποχωρήσεων, εν ανάγκη και σημαντικών. Το 72% ζητά μάλιστα απο το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα CSU (τον βαυαρικό βραχίονα των Χριστιανοδημοκρατών) να επιδειξει μεγαλύτερη διάθεση συμβιβασμού στο θέμα του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι θα μπορούν να γίνονται δεκτοί στην Γερμανία, θέμα το οποίο διχάζει τα δύο αδελφά κόμματα. Μόνο το 19% έχει την άποψη ότι το CSU πρέπει να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εν δυνάμει κυβερνητικών εταίρων, σε περίπτωση που δεν το δεχτούν οι άλλοι εταίροι.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή τα δύο αδελφά κόμματα CDU και CSU θα συναντηθούν στο Βερολίνο για να συμφωνήσουν επί των απόψεων, με τις οποίες θα διαπραγματευτούν με τους άλλους εταίρους. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα