«Το 2015 θέλαμε να ανοίξουμε και τραπεζικές θυρίδες»
Π. Πολάκης

«Το 2015 θέλαμε να ανοίξουμε και τραπεζικές θυρίδες»

Στην αποκάλυψη ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015 ήταν να ανοίξουν και οι τραπεζικές θυρίδες «γιατί μέσα υπήρχαν» δισεκατομμύρια», προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της ακρόασής του την περασμένη εβδομάδα στην προανακριτική Επιτροπή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο κ Πολάκης φέρεται να δήλωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015 ήταν να ανοίξουν οι θυρίδες «γιατί μέσα υπήρχαν» δισεκατομμύρια»! Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, έμεινε στα… χαρτιά, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη γιατί υπήρχε ένα «μπλοκ» που ήταν αντίθετο απέναντι σε μια τέτοια κίνηση.

Στην ουσία πρόκειται για μια δήλωση που έρχεται να προστεθεί σε άλλες ανάλογες στελεχών της τότε κυβέρνησης, όπως εκείνες για τα σχέδια "εφόδου" στο νομισματοκοπείο.

Η απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήρθε μετά από ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, ο  οποίος ζητούσε επίμονα απαντήσεις για τους λόγους που το 2015 δεν είχε εκδοθεί δελτίο τιμών φαρμάκων. « Εδώ χρεοκοπούσε η χώρα, το πρόβλημα ήταν να βγει το δελτίο τιμών;», φέρεται να διερωτήθηκε ο Π. Πολάκης για να προχωρήσει λίγο αργότερα στην (κατά λάθος;) ομολογία του σχεδίου ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο αρκετά στελέχη είχαν ρίξει στο τραπέζι ιδέες περί κουρέματος των καταθέσεων, ένα από τα πολλά εναλλακτικά πλάνα που είχαν πέσει την συγκεκριμένη περίοδο στο τραπέζι, όπως το άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων, η επιδρομή στο Νομισματοκοπείο, αλλά και το φλερτ με τη δραχμή.