7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Το… lockdown του Τσίπρα, η Μύκονος και ο τουρισμός

Το… lockdown του Τσίπρα, η Μύκονος και ο τουρισμός
Φωτογραφία αρχείου

Lockdown στη Μύκονο είδε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν στη διασκέδαση, σπεύδοντας με ανάρτησή του στο twitter να θέσει θέμα για τον τουρισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της... πλάτης που βάζει για την πανδημία στοχεύει στον τομέα αυτό με την έκκληση που είχε κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γ. Ρέτσος στις αρχές Μαΐου «Να μείνει ο τουρισμός εκτός τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης» να πέφτει ολοκληρωτικά στο κενό.

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο - χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών» γράφει στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας που με κάθε τρόπο επιβεβαιώνει την επένδυσή του στην καταστροφή.

Άλλωστε το κόμμα του κατ' επανάληψη έχει θέσει τον τουρισμό στο στόχαστρο γνωρίζοντας πως αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας καθώς και ότι μια επανάληψη της θερινής περιόδους του 2020 θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στους σχεδιασμούς για την επόμενη ημέρα και στον αγώνα για την ανάπτυξη.

Ουδείς δύναται να ξεχάσει την υπεύθυνη του ανάλογου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου να απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση να απεργήσουν με το άνοιγμα της χώρας ούτε φυσικά και τις διαρκείς αναφορές και καταγγελίες αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα.

Η Μύκονος που τα κρούσματα χτύπησαν κόκκινο με τη διασπορά να λαμβάνει έκταση μέσα από τα συνεχή και χωρίς προφύλαξη μέτρα είτε σε καταστήματα είτε στις παραλίες είτε και σε βίλες που ενοικιάζονται για πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως, δεν έκλεισε συνολικά. Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα για τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου ο οποίος τον Μάιο όταν είχε τηλεδιάσκεψη με φορεί του τουρισμού με τον κ. Ρέτσο να ζητά να μείνει εκτός τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης τασσόταν υπέρ του ανοίγματος.

Η, δε, προσπάθειά να προκληθεί αγανάκτηση και οργή στους πολίτες έναντι της κυβέρνησης είναι διαρκής σε σημείο που να επιφέρει, όπως τουλάχιστον αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, το αντίθετο αποτέλεσμα πολύ, δε, περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία αν δεν είχε ανοίξει ο Τουρισμός ο ίδιος θα είχε καταγγείλει την κυβέρνηση δηλώνοντας πως καταστρέφει έναν ολόκληρο κλάδο.

Και ενώ μιλάει για μήνυμα που στέλνεται σε όλον τον κόσμο και είναι αρνητικό δεν δείχνει να βλέπει την άλλη πλευρά που αν μη τι άλλο μετά τη παρέμβασής της η κυβέρνηση εμφανίζεται να βάζει στην πρώτη γραμμή την υγεία των πολιτών αλλά και των τουριστών – επισκεπτών της χώρας.

Αυτό δε γίνεται σε μια περιοχή όπως η Μύκονος, ταυτισμένη με την νυχτερινή διασκέδαση και τις πέραν του μέτρου εκδηλώσεις από εγχώριους και ξένους επισκέπτες και σε ό,τι αφορά τα χρήματα που δαπανώνται...