Tην Τρίτη οι ανακοινώσεις για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Tην Τρίτη οι ανακοινώσεις για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Το πρωί της Τρίτης, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πρωθυπουργό οι ανακοινώσεις για την αναζήτηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΠΑ σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας και των εμπλεκόμενων φορέων.

Παρότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε η εκδήλωση αυτή να είχε γίνει το τέλος Μαρτίου τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί στα μέσα στης εβδομάδας.

Οι ανακοινώσεις θα έχουν τρεις άξονες:

-Την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών ερευνών στην περιοχή του Κυπαρρισιακού Κόλπου και την παρουσία των σχετικών αποτελεσμάτων. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι καταγράφονται πλέον σοβαρές ενδείξεις περαιτέρω αξιοποίησης.

-Την επίσπευση των σχετικών διεργασιών στην περιοχή της νότιας Κρήτης.

-Την θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου που θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα και θα λειτουργήσει ως μοχλός εύρεσης νέων επενδυτών.

Κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να διασφαλιστεί η Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.