Την Τετάρτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το άρθρο για την παραπομπή Τραμπ

Την Τετάρτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το άρθρο για την παραπομπή Τραμπ

Την ώρα που ο πρόεδρος της Επιτροπής Κανόνων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δηλώνει ότι περιμένει το άρθρο για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ να φτάσει την Τετάρτη στην ολομέλεια του Σώματος, φωνές εντός του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αυτή.

«Είναι σημαντικό να ενεργήσουμε και είναι σημαντικό να ενεργήσουμε κατά σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Τζιμ Μακ Γκόβερν, στο CNN. «Το περιμένουμε στην ολομέλεια την Τετάρτη. Και περιμένουμε ότι θα εγκριθεί».

Ο Τζιμ Μακ Γκόβερν δήλωσε ότι περιμένει ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσο θα αντιταχθούν σε απόφαση με την οποία θα απευθύνεται αίτημα προς τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεσθεί την 25η Τροπολογία για την καθαίρεση του Τραμπ. Στην περίπτωση αυτή, η επιτροπή του θα παρουσιάσει ρύθμιση για την κατάθεση αυτής της απόφασης στην Βουλή προς ψήφιση και, 24 ώρες μετά, η επιτροπή θα φέρει στην ολομέλεια νέα απόφαση για την παραπομπή. «Αυτό που έκανε αυτός ο πρόεδρος είναι ασυγχώρητο και πρέπει να λογοδοτήσει», δήλωσε ο Τζιμ Μακ Γκόβερν.

Ωστόσο ο υπεύθυνος για την κομματική γραμμή στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, Τζιμ Κλέιμπερν εκφράζει μια διαφορετική άποψη. Παρότι έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι το Σώμα έχει ηθική υποχρέωση να παραπέμψει τον Τραμπ για αυτό που συνέβη στο Καπιτώλιο, ο Κλέιμπερν δήλωσε την Κυριακή ότι αυτό θα μπορούσε μεν να γίνει αλλά η δίκη να καθυστερήσει.

"Ας δώσουμε στον εκλεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν τις 100 ημέρες που χρειάζεται για να ξεκινήσει η ατζέντα του", δήλωσε ο βετεράνος βουλευτής CNN. "Και ίσως να στείλουμε τα άρθρα κάποια στιγμή μετά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ