Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ παρουσιάζει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ παρουσιάζει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ, παρουσιάζει σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια συγκυρία όπου το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό πίεση λόγω της πανδημίας και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την αρνητική άποψη ότι «αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, για το οποίο παραμένουν τα ερωτηματικά, όσον αφορά το δημοσιονομικό κόστος και το ποιος θα κληθεί να επωμισθεί σε μια περίοδο δύσκολων οικονομικών συγκυριών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει:

- Αύξηση απολαβών υγειονομικών με ολική αναμόρφωση του μισθολογίου τους και εισαγωγικό μισθό για τον νεοδιοριζόμενο γιατρό τα 2.000 ευρώ

- Σημαντική επέκταση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, ώστε να φθάσει σε βάθος τριετίας από την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος, το 7% του ΑΕΠ, που αποτελεί και ευρωπαϊκό μέσο όρο.

- 15.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε βάθος τριετίας

- Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

- Σημαντική ενίσχυση του θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας που καθιερώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Στη εκδήλωση έχουν κληθεί να μιλήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, ο Καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ Όθωνας Ηλιόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Ιωάννης Καλομενίδης και ο ομότιμος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Στο μεταξύ, επίθεση στην κυβέρνηση για την ΕΡΤ, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως «η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» και ότι «η δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το νέο ΕΣΥ».