Την Πέμπτη αποφασίζει η ΓΣΕΕ για κήρυξη απεργίας στον ιδιωτικό τομέα

Την Πέμπτη αποφασίζει η ΓΣΕΕ για κήρυξη απεργίας στον ιδιωτικό τομέα

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το αν θα προκηρύξει απεργία στον ιδιωτικό τομέα, αφού προηγουμένως απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία στις 8 Νοεμβρίου.

«Εκλάβαμε ως κακόγουστο αστείο την απαίτησή τους η ΓΣΕΕ να προσχωρήσει "έτσι χωρίς πρόγραμμα" στο σχεδιασμό τους, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα βίας στα σωματεία τροφίμων, στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Τρικάλων, Φλώρινας, Κατερίνης, Κοζάνης και άλλα» σημειώνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι, αύριο, το ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη του να βρίσκονται στο κτίριο της ΓΣΕΕ, «για να υποχρεωθούμε να προκηρύξουμε απεργία στις 14 Νοεμβρίου, καθώς στην πορεία ο σχεδιασμός τους άλλαξε όχι με την "ευλυγισία", αλλά και με τη χαμαιλεόντια προσαρμοστικότητα, προκειμένου να... "παρασύρουν" κάποιες οργανώσεις μη κομματικά καθοδηγούμενες» σημειώνει η Συνομοσπονδία, ενώ καταλήγει ότι οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις των συνδικάτων παίρνονται από τα συνδικάτα και εντός των γραφείων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ